Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Формирање на компанија во Бахами

Бахамско знаме

Bahamas IBC

Бахамите корпорации се регулирани со Законот за меѓународни бизнис компании на 1990. Да се ​​биде толку блиску во Соединетите Американски Држави, го прави Формирање на бахамска компанија многу популарен за Американците и другите кои гледаат да формираат оф-шор ограничени компании. Една од причините за нејзината популарност како надлежност на офшор корпорација се строгите закони за приватност кои им помагаат на информациите за корпорациите Бахами доверливи и приватни. IBC Bahamian е компанија која може да се користи за работа на бизнис надвор од Бахамите или да поседува офшор банкарска сметка на инвестициска сметка.

Бахамите е официјално познат како "Комонвелт на Бахамите" се наоѓа во Лукајанскиот архипелаг. Постојат повеќе од 700 острови, островчиња и лежишта во Атлантскиот Океан што ги сочинуваат Бахамските Острови. Означувањето на "Бахамите" може да се однесува и на земјата или на поголемиот островски синџир. Тие се лоцирани северно од Хиспаниола (Хаити и Доминиканска Република) и Куба; северозападно од Островите Турк и Каикос; и југоисточно од американската држава Флорида и источно од Флорида клучеви. Нејзиниот главен град е Насау кој се наоѓа на островот Њу Провиденс. Бахамите покриваат квадрати милји од квадратни километри (180,000 квадратни километри) на океанот.

Bahamian Map

Предности на Bahamian Corporation

Бахамите корпорации добиваат многу придобивки, вклучувајќи:

  • Полиса за: Амандманот на 1990 на Бахамите за меѓународни бизнис компании (IBC) ја штити приватноста на своите корпорации и нивните акционери. Овој закон забранува размена на информации на своите корпорации меѓу Бахамите и која било друга земја.
  • 20 години даночно ослободување: Друга атрактивна корист на Бахамите предвидува странци е даночно ослободување и за корпорацијата и за нејзините акционери дваесет години по завршувањето на процесот на основање. Сепак, граѓаните на САД и другите земји кои го оданочуваат приходот низ целиот свет може да бидат обврзани да ги пријават сите приходи на нивните даночни власти.
  • Еден акционер и еден директор: Бахамите корпорации треба само минимум еден акционер и еден директор.
  • Нема извештаи за годишни извештаи: Бахамите корпорациите не се обврзани да поднесуваат годишни извештаи до Канцеларијата на Секретарот.
  • Одржани годишни собраниски седници: Не постои потреба за корпорациите Бахами да ги одржат своите годишни генерални состаноци на Бахамите, бидејќи тие можат да се одржуваат насекаде во светот.
  • Лесно банкарство: Откако новата корпорација Бахамите е официјално регистрирана, лесно е да се отвори корпоративна банкарска сметка на Бахамите.

Име на компанијата Bahamian

Бахамите корпорации се обврзани да избираат уникатно корпоративно име кое не е слично со било кој друг Бахамска корпорација. Се препорачува да се поднесе примарно корпоративно име заедно со две алтернативи во случај на сличност на име.

Корпорациите Бахами мора да го вклучат еден од следниве зборови на крајот од името на компанијата: "Incorporated", "Corporation" или "Societe Anonyme" или соодветната кратенка "Inc.", "Corp." или "SA".

Корпоративните имиња на Бахамите не смеат да ги содржат следните зборови без државни дозволи или лиценци: "Банка", "Осигурување", "Градежно друштво", "Овластено", "Стопанската комора", "Кооператив", "Осигурување", "Империјал" Општински "," Доверба "," Кралска ", или слични значења.

Имињата на онлајн корпорации се достапни преку 24 / 7 преку Секретарот на Секретарот. Корпоративно име може да се избере и да се задржи до три месеци.

Брод на Бахамите

Бахами Регистриран Агент и канцеларија адреса

Бахамите корпорации мора да имаат и локален регистриран агент и адреса на локалната канцеларија која ќе се користи за процесни услуги и официјални известувања. Ова е услуга што се нуди овде. Можете да го користите бројот или форма на оваа страница за да продолжите.

Акционери

Бахамите корпорации се бара да имаат најмалку еден акционер. Акционерот може да биде приватно лице или корпорација. Сите акции на корпорации Бахами мора да бидат регистрирани.

Директорите и службениците

Бахамите мора да имаат најмалку еден директор. Директорите можат да бидат приватни лица или корпорации.

Овластен капитал

Максималниот дозволен акционерски капитал е $ 5,000 USD, за минималните државни давачки. Меѓутоа, Бахамската меѓународна деловна корпорација (ИБЦ) не е обврзана да го плати одобрениот капитал.

Bahamian Corporate Taxes

Офшор корпорации се ослободени од оданочување. Ова значи дека корпорациите Бахами плаќаат 0% корпоративна даночна стапка.

Понатаму, по вклучувањето, даноците за персонален данок можат да бидат ослободени и за акционерите.

Bahamian Company

Трошоци за инкорпорирање на Бахами

Трошоците за формирање на корпорација на Бахамите може да се најдат со кликнување на копчето за нарачка или врската на оваа страница. Годишната такса за регистрација на корпорации е BSD $ 1,100 од ова пишување, плус агентот и канцелариските надоместоци.

Bahamian Public Records

Бахамите обезбедуваат приватност за оф-шор корпорации. Имињата на корпоративните акционери и директори остануваат приватни. Законот за меѓународни деловни компании на 1990 гарантира дека корпоративните информации на Бахамите остануваат доверливи.

Сметководствени и ревизорски барања

Корпорацијата мора да води евиденција на записникот за состаноци во своето регистрирано седиште. Сепак, од корпорациите не се бара да поднесуваат годишни извештаи.

Годишно собрание

Не постои услов за одржување на годишни општи состаноци на локално ниво. Тие можат да се одржуваат насекаде во светот.

Време потребно за основање

Новите корпорации во Бахамите може да очекуваат целиот процес да се преземе за 15 до 20 дена. Времето за завршување зависи од пресвртувањето со регистрацијата на корпоративното име, како и од тоа колку точно корпорацијата ги комплетира своите документи за регистрација.

Bahamian Shelf Corporations

Рок корпорации се достапни за побрзо вградување.

Формирајте Заклучок на Бахамите

Главните причини зошто корпорациите Бахами се толку популарни се доверливоста и приватноста обезбедена од владата, како и дваесетгодишното ослободување од даноците. Покрај тоа, само бара еден акционер и еден директор прави инкорпорација удобен. Ниту еден годишен извештај за поднесување и способноста да се одржи годишен генерален состанок насекаде, исто така, се погодни. По вградувањето, способноста за лесно отворање банкарски сметки во Бахамите е уште една корист.

Bahamas Corporation Beach