Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Формирање на компанија во Белизе

Формирање на компанија во Белизе

Корпорацијата во Белизе нуди крајна улога во приватноста и заштитата. Исто така, постојат голем број на офшор опции за банкарство за вашата компанија Белизе. Доколку сакате да ја вклучите вашата деловна активност во странство, знајте дека може да биде брз и лесен процес во зависност од надлежноста за регистрација. За ограничените сопственици на компании кои сакаат да најдат достапност, брзина и приватност со нивното вградување, Белизе е одличен избор за исполнување на сите овие желби за вградување.

Одморалиште во Белизе

Придобивки од формирање на корпорација во Белизе

Постојат неколку причини зошто Белизе се појави како популарно место за луѓето ширум светот да формираат оф-шор корпорации. Некои од овие причини вклучуваат следново:

 • Брза и лесна вклученост. Во Белизе, имате можност да се вклучите во истиот ден, плаќајќи минимални почетни такси и ниски цени на годишно ниво. За разлика од многу други јурисдикции, за тоа може да се потребни десетици илјади долари за да се капитализира компанијата пред да се формира, нема потреба да се капитализира компанија во Белизе.
 • Вашата корпорација (ограничена компанија) треба да обезбеди само еден директор и еден акционер. Овие луѓе можат да бидат или лица или корпоративни субјекти и можат да престојуваат каде било во светот.
 • Во Белизе, не треба да изберете локален директор или секретар.
 • За да ги поднесете вашите корпоративни документи, не треба да патувате во Белизе. Документите можат да се достават за вас, а потоа да бидат испратени до вас или да ви се проследат електронски.
 • Банкарските сметки за корпорациите што се формираат во Белизе може да постојат на кое било место во светот.

Мапа на Белизе

 • Белизе, според Законот за меѓународна деловна компанија (IBC) на 1990, им овозможува на сите корпорации да бидат ослободени од плаќањата за плаќање печат, како и оданочување на секој приход што компанијата го заработува.
 • Белизе, исто така, не го задржува оданочувањето на камати, закупнини, хонорари, надоместок или што било друго што може да биде трошок на IBC во Белизе.
 • Не постои услов за данок на добивка од капитал во Белизе, без оглед како се остварија приходите.
 • Белизе обезбедува слобода на движење на разни финансиски валути за корпорациите, бидејќи има и ограничувања за контрола на размена.
 • Белизе им обезбедува на своите корпорации значително ниво на доверливост. На пример, корпорација може да номинира директори и акционери, а информациите за овие избрани луѓе или деловни субјекти остануваат приватни.
 • Вклучувањето на деловните активности во Белизе исто така нуди високо ниво на заштита на средствата. Според законот, корпорациите обезбедуваат штит против каква било конфискација на средства од судовите на секоја земја.
 • За да се основа корпорација Белизе, неопходната документација е лесна за комплетирање. Корпорацијата е должна да го обезбеди само името на регистрираниот застапник и неговата / нејзината адреса во прилог на меморандумот на компанијата и статутот на здружението.
 • Исто така, ако вашата корпорација доживее промена и се менуваат имињата на директорите и акционерите, не треба да ги поднесувате овие информации до регистраторот.

Корпоративен комплет

Барања за формирање корпорација во Белизе

За да се вклучи во Белизе, има неколку неопходни чекори што мора да се следат:

 • Прво, мора да користите оф-шор давател на услуги за да започнете со процесот на вградување. Бидејќи Белизе не бара лице кое поседува компанија или ограничена компанија да патува во Белизе за да се вклучи, целиот процес може да се заврши преку Интернет, со што регистрацијата ќе биде ефикасна и лесна. Можете исто така да ги испратите формуларите или да ги испратите по факс ако одлучите да го сторите тоа. Вашите обрасци за регистрација треба да се пополнат, а потоа да се вратат на регистриран агент.
 • Мора да изберете уникатно име на компанијата.
 • Следниот чекор во процесот бара да добиете копии од овластен пасош на секој сопственик заедно со неговиот / нејзиниот доказ за адреса. Исполнувањето на обврската за докажување на нечија адреса може да се заврши со обезбедување на јасна оригинална копија на сметка за станбени комунални услуги.
 • Откако формуларите за регистрација се во рацете на вашиот агент и имате обезбедено пасоши и доказ за адреса, Белизе тогаш завршува проверка на позадината на должно внимание на секое лице наведено како сопственик на компанијата.
 • Апликантите за вградување во Белизе, мора да ја извршите вашата исплата на такси на вашиот агент за да започнете со процесот на регистрација. Постојат форми на оваа страница и броеви што треба да се јават за да се вклучи процесот.
 • Откако ќе се извршат потребните плаќања, ќе се достават потребните обрасци и ќе се заврши проверката во позадината на должноста, агентот ќе работи со вас и предложената корпорација за да ја заврши документацијата што треба да ја доставите за законски да ја вклучите во Белизе.

Црква во градот Белизе

 • Првите документи што се комплетирани се Меморандумот и Актот за здружение за вашата компанија или ограничена компанија. Двете овие документи ги пополнува вашиот агент користејќи ги информациите што ги давате, а потоа истите ќе ги достават до Регистарот на меѓународни компании во Белизе, заедно со потребните такси за регистрација за да го завршите овој дел од процесот.
 • Штом Регистарот на меѓународни компании во Белизе ќе заврши со пополнување на вашите документи, тие ќе издадат ваша компанија или ограничена компанија сертификат за инкорпорирање, прогласувајќи ја вашата деловна активност како официјална корпорација во Белизе.
 • Откако ќе го добиете вашиот сертификат за инкорпорирање, корпорацијата во Белизе мора да запомни да доставува годишни такси. Овие плаќања обично се вршат преку компанија или ограничен агент на ограничена компанија.
 • Штом ќе се заврши инкорпорирањето, вашиот регистриран агент ќе направи документација за записникот на вашата оф-шор компанија од првиот состанок. После тоа, новиот директор (и) добиваат документација што покажува дека компанијата е во нивна контрола и акционерите (-ите) добиваат уверенија за акции.
 • Агентот ја финализира полномошно со кое му се доделува овластување на сопствениците на корпорацијата, а потоа агентот поднесува писмо за оставка. Агентот, исто така, комплетира Декларација за доверба, доведена до новите акционери на компанијата или ограничена компанија.

Сопствената сопствена фирма за деловно работење во Белизе е релативно едноставен процес сè додека ги следите сите чекори и тесно соработувате со вашиот агент. Бидејќи Белизе има технолошки напреден регистар на меѓународни деловни компании, тие нудат еден од најлесните и најбрзите офшор компанија можности за вградување, сопственикот на компанијата може да избере. Покрај многуте предности на оф-шор компанијата Белизе, надлежноста ја направи непречен и удобен процес за комплетирање на целата потребна документација, и има многу разумни такси за пополнување, што ја прават Белизе идеална локација за офшор компанија.

Туризам Белизе