Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Белизе ИБЦ, ДОО и ЛДЦ формирање на компанијата

Формирањето и регистрацијата на компанијата во Белизе нуди приватност и заштита од тужби. Постојат опции како што се Белиза LDC и Белизе ИБЦ. Следниот чекор е да се отвори банкарска сметка во земјата.

Белиза Меѓународниот бизнис компанија или Белиза IBC законодавство обезбедува значителни придобивки за основање на корпорација која не работи во рамките на Белизе. Ќе ги добиете вашите статии за основање, деловен меморандум и корпоративен печат. Ние ќе воспоставиме банкарска сметка во банката Белизе.

Мапа на Белизе

Белизе е еквивалентно на Белизе. LDC се залага за "Limited Company Limited" Белиза LDC е субјект на даночен проток. Така, компанијата, сама, не плаќа данок. Наместо тоа, даночната одговорност, ако има, поминува до неговиот сопственик (и). Бидејќи Белизе не го оданочува сопственикот, износот што треба да се должи зависи од надлежноста во која сопственикот живее и дали сопственикот престојува во земја која ги плаќа даноците во целиот свет. Овие компании се многу слични на друштвото со ограничена одговорност (ДОО) кое постои во САД. Исто така, тие имаат сличности со ГМБ која постои во Германија, како и со "Лимидада" во многу земји од Латинска Америка. Слично на ДОО, внатрешните работи се документираат во "оперативен договор" наместо корпоративните подзаконски акти.

Затоа, компанијата е ДОО која има алтернативно име. ДОО во неколку јурисдикции има 30-годишен животен век. Од друга страна, LDC има животен век од 50. Така, Меморандумот за здружување на компанијата ќе содржи расказ кој го содржи времетраењето на компанијата до педесет години. На крајот на ова време, компанијата може да се обнови. Името на една од овие структури ќе го содржи името "Limited Time Company" или нејзината кратенка со три букви.

OffshoreCompany.com има односи со големи, безбедни, погодни банки во Белизе. Ќе го добиете законски потребниот локален регистриран агент. Ние исто така нудиме програма каде што ќе ви обезбедиме телефонски број, број на факс и да ја проследиме поштата за вашиот IBS од Белизе. Главната корист е тоа што можете да имате банкарска сметка која е во името на вашата приватна Белизе корпорација. Банкарската сметка на Белизе нема да биде во ваше име. Тоа ќе биде во името на вашата оф-шор компанија Белизе. Значи, вие вашата компанија Белиза може да прават бизнис со други земји или штит пари од оние кои би сакале да ги земете парите во тужба или едноставно да зачувате средства за идна вонредна состојба.

Во прилог на Белизе LDC исто така можете да ги искористат предностите на виртуелна канцеларија услуга нудат офшор. Ова дава легитимно бизнис присуство за вашата компанија со поштенска адреса, телефонски број и / или број на факс.

Белизе Офшор компанија Услуги

Белизеската ЛДЦ може да се воспостави со користење на бројот или формата што се наоѓаат тука на оваа страница.