Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Префрлани придобивки

Постојат голем број на бенефиции кои можете да ги искористите преку офшор компанија формирање планови; без разлика дали барате заштита на средства, доверливост, приватност, даночни заштеди (во зависност од вашата јурисдикција) или едноставно растење на вашиот бизнис надвор од САД или Велика Британија. Постојат голем број на замки кои треба да се имаат предвид и да се избере вистинската јурисдикција за формирање компании, врз основа на вашите специфични потреби, е критичен прв чекор.

Формирање оф-шор компании, или инкорпорирање на офшор значи дека треба да изберете земја. Секоја јурисдикција има малку поинаква вредност за меѓународната клиентела и придобивките варираат. Еве само некои од општите придобивки од вклучувањето на офшор компании:

  • Анонимност
  • Заштита на средствата
  • Заштита на тужби
  • Оданочување (варира во зависност од вашата јурисдикција)
  • Едноставност
  • Финансиска приватност

Вршењето бизнис и вршење на банкарски трансакции во име на правно лице обезбедува значителни бенефиции за приватност. Имињата на основните офицери, директори и акционери можат да бидат изоставени од документацијата на оф-шор компанија во многу надлежности, како што се Невис и Белизе. Со тоа се вели дека постојат закони против перење пари, кои ќе резултираат во преглед на структури на професионалци. Повеќето јурисдикции нема да откриваат кој ги создаде оф-шор компаниите, посебно имињата на сопствениците, на која било трета страна или странска влада. Ова е, освен ако, се разбира, не се случило криминално злосторство или, во последно време, тероризам, и се испитува.

Формирање и средства на офшор компании

Ставањето на средства во оф-шор компании и правни структури може да понуди силен слој на заштита од идните обврски. Некои од најбогатите и повеќето законски заштитени поединци во светот ќе речат: "Не поседувајте ништо, контролирајте сè". Со тоа што банкарските сметки и другите средства што ги поседува вашиот ентитет ги отежнуваат да најдат преку стандардно пребарување на средства.

Офшор компанија основа и правна заштита

Ако правниот противник го следи тужбата, ова обично вклучува пребарување на средства за да се осигура дека ќе има враќање ако му се додели пресуда. Имајќи средства во име на поединецот, тие лесно можат да се лоцираат во пребарување на средства. Формирање оф-шор компании и титулата средства на компанијата, значи дека тие веќе не се врзани за вашето име. Затоа вашите средства може да бидат заштитени од правен противник, судија и судски пресуди едноставно со вклучување на оф-шор.

Друга корист што може да ја искористите е едноставноста. Повеќето офшор јурисдикции го прават тоа едноставно за секој кој е заинтересиран за инкорпорирање. OffshoreCompany.com е светски лидер во основањето на офшор компани. Ние помагаме во вашата стратегија и развиваме план за услуги за вашите потреби.