Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Оперативни формалности

Префрлани јурисдикции ќе се разликуваат во однос на оперативните формалности. Познато е дека популарните засолништа се грижат за глобалната база на клиенти што ги користи предностите на законите за заштита на приватноста и на средствата обезбедени од оф-шор компании во овие јурисдикции. Тоа е исто така во најдобар интерес на оф-шор инкорпорирање на надлежност да се направи удобен и едноставен за започнување и одржување на вашата компанија. Ние нудиме докажан систем кој може да ја инкорпорира вашата компанија и ќе управува со сите основни аспекти за вас, со минимален напор од ваша страна, да го вдишувате животот во вашата нова компанија.

Офшор компанија основа и владини канцеларии

Работејќи толку тесно со офшор јурисдикција владини канцеларии, OffshoreCompany.com може да помогне во сите овие формалности на работење оф-шор компании. Кога ќе се инкорпорираат, трошоците за пакетот ќе вклучуваат ставка за секоја почетна формалност, од мали владини такси за да го заверат нотарот и да доставуваат документи. На годишна основа, сопствениците или членовите на компанијата ќе се состанат, слично на состанокот на акционерите. Овие состаноци не мора да имаат снимени минути и резолуции и може да се спроведуваат преку телефонска или видео конференција. Општо земено, оф-шорските јурисдикции го прават погодно за одржување на компанија.

Некои од формалностите за основање на офшор компании вклучуваат избор на најмалку едно лице како директор на компанијата кога е формиран ентитетот. Ова значи дека едно лице може да вклучи офшор во повеќето јурисдикции. Исто така, неопходно е да имате регистриран агент, кој обично е лиценцирано лице или компанија со физичка адреса на јавна книга во јурисдикција каде што е регистрирана вашата компанија. OffshoreCompany.com обезбедува регистрирани агентски услуги во препорачаните јурисдикции и ја вклучува оваа услуга во процесот на основање.

Офшор компании, генерално, се помалку формални отколку американска корпорација или компанија. Сепак, може да биде законски обврзано да пријавите странска заработка во вашата локална јурисдикција. Приходот е ослободен од данок од заработка надвор од надлежноста за основање. Од вас не се бара да поднесете годишни извештаи (во повеќето јурисдикции). Некои видови на компании не се обврзани да одржуваат годишен состанок на акционерите. Оние што генерално дозволуваат состаноците да се одржуваат насекаде во светот. Покрај тоа, повеќето имаат погодни одредби за засегнатите страни на компанијата што овозможуваат телефонско или интернет присуство за време на состанокот.

Офшор компанија може да спроведе мноштво деловни активности. Тие можат да привлечат меѓународна трговија и активности кои ги прават веродостојни како и други добро почитувани деловни јурисдикции. Важно е да се почитуваат формалностите ако се потребни во надлежност на вашата компанија. Генерално е доста едноставно и како ваш партнер за инкорпорирање, OffshoreCommpany.com може да ви помогне со вашите оперативни формалности.