Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Офшор компаниска табела за споредување на компатибилност за ДОО

споредба на оф-шор компанија

Офшор компаниска табела за споредување на компатибилност за ДОО

Друштвата со ограничена одговорност се популарни правни возила за чување на средства. Ова е сеопфатна табела за споредување на надлежностите на офшор компании меѓу земјите кои нудат друштва со ограничена одговорност (LLCs). Ако имате прашања за тоа која надлежност е во право за вас, јавете се на горенаведениот телефонски број или пополнете ја формуларот за анкетни информации што се наоѓа на оваа страница. Авторски права 2018 General Corporate Services, Inc. Сите права се задржани.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Абу Даби 2 1 Да Не Долари 41,000 Без корпоративни или персонален данок на доход. Нема данок по одбивка.
Ajman 1 2 Не Да Долари 50,000 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Албанија 1 1 Не Не Евра 1 15% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Алжир 1 1 Не Да Долари 1,000 26% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Андора 1 2 Не Не Евра 3,000 10% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Ангола 1 2 Не Не Долари 1,000 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Ангилја 1 1 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Антигва и Барбуда 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Аргентина 2 2 Не Да Долари 300 35% Корпоративна даночна стапка.
Ерменија 1 1 Не Не Евра 1 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Аруба 1 1 Не Не Нема минимален капитал 25% Нормална корпоративна даночна стапка. Постојат различни режими ослободени од данок.
Австралија 1 1 Да Да AUS 1 30% Корпоративна даночна стапка
Австрија 1 1 Не Не Евра 10,000 25% Корпоративна даночна стапка.

Оданочувањето е на светско ниво.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Азербејџан 1 1 Не Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Бахамите 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Бахреин 2 2 Да Не Долари 2,660 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Бангладеш 2 2 Не Не Долари 1 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Барбадос 1 1 Не Не Нема минимален капитал 25% Корпоративна даночна стапка.

Оданочувањето е на светско ниво.

Белорусија 1 1 Не Не Евра 1 18% Корпоративна даночна стапка.
Белгија 1 1 Не Не EUR 18, 550 33% Корпоративна даночна стапка
Белизе 1 1 Да Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Бенин 1 1 Да Да Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка
Бермудски 1 2 Да Да Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Боливија 1 2 Не Да Долари 1 25% Корпоративна даночна стапка.

Оданочувањето е на светско ниво.

Bonaire 1 1 Не Не Долари 0 5% Корпоративна даночна стапка.
Босна и Херцеговина 1 1 Не Не Долари 1,150 10% Корпоративна даночна стапка
Бразил 1 1 Да Да Долари 1 34% Корпоративна даночна стапка
Британски Девствени Острови 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Брунеи 1 2 Не Да Долари 1 20% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Бугарија 1 1 Не Не Евра 1 10% Корпоративна даночна стапка
Буркина Фасо 1 1 Не Не Долари 2,000 27.5% Корпоративна даночна стапка
Бурунди 1 1 Не Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Камбоџа 1 1 Да Не Долари 1,000 20% Корпоративна даночна стапка
Камерун 1 1 Не Да Долари 1,900 33% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Кајмански Острови 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална
Централна Африканска Република 1 1 Не Не Долари 1800 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Чад 1 1 Не Не Долари 1650 40% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Чиле 1 2 Не Да Долари 1 25% Корпоративна даночна стапка
Кина 1 1 Не Не Долари 1 25% Корпоративна даночна стапка
Колумбија 1 2 Да Да Долари 1 34% Корпоративна даночна стапка
Остров Коморос 1 1 Да Да Долари 1,763 35% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Конго 1 1 Не Да Долари 1,100 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Кукови Острови 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка.
Коста Рика 1 2 Не Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка
Хрватска 1 1 Не Да Евра 2,500 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Curacao 1 1 Да Да Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Кипар 1 1 Да Не Евра 1 12% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Делавер 1 1 Да Не Долари 1 Даночен транспарентен. Даночна основа е во целиот свет.
Демократска Република Конго 1 1 Не Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка
Данска 1 1 Не Не Евра 6,700 22% Корпоративна даночна стапка
Џибути 1 1 Не Не Нема минимален капитал 25% Корпоративна даночна стапка
Доминика 1 1 Да Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Доминиканска Република 1 2 Не Не Долари 2,300 28% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Египет 1 2 Да Да Долари 1 22.5% Корпоративна даночна стапка.
Ел Салвадор 1 2 Да Да Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Еквадор 2 2 Не Не Долари 800 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Екваторска Гвинеја 1 1 Не Не Долари 2,000 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Естонија 1 1 Не Не Долари 2,500 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Етиопија 1 2 Не Не Долари 200,000 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Еритреја 1 1 Не Не Долари 1,500 34% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Финска 1 2 Не Да Евра 2,500 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Франција 1 1 Не Не Евра 1 33% Корпоративна даночна стапка
Габон 1 1 Не Не Долари 1,700 30% Корпоративна даночна стапка
Грузија 1 1 Не Не Долари 1 15% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Германија 1 1 Не Не Евра 25,000 15% Корпоративна даночна стапка
Гана 2 1 Да Да Долари 50,000 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Гибралтар 1 1 Да Не GBP 100 10% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Грција 1 1 Не Не Евра 4,500 26% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Гренланд 1 1 Да Да Евра 17,000 31.8% Корпоративна даночна стапка
Гренада 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Гвам 1 1 Да Не Долари 1,000 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Гватемала 1 2 Не Не Долари 260 25% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Гернзи 1 1 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин.
Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин.
Capital Reqmt
оданочување
Гвинеја-Бисао 1 1 Не Не Евра 1,525 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Гвајана 1 2 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Хаити 1 3 Не Не Долари 500 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Хондурас 1 2 Не Не Долари 250 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Хонг Конг 1 1 Не Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Унгарија 1 1 Не Не Евра 1 9% Корпоративна даночна стапка
Исланд 1 1 Не Да Евра 3,500 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Индија 2 2 Да Не Нема минимален капитал 30% Корпоративна даночна стапка
Индонезија 1 2 Да Не Долари 200,000 25% Корпоративна даночна стапка
Ирак 1 Нема минимално барање за акционер Да Не Долари 850 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 20 - 25%
Иран 1 2 Не Не Евра 1 25% Корпоративна даночна стапка
Ирска 1 1 Не Не Евра 1 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 0 - 25%
Остров на Човекот 1 1 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Израел 1 1 Не Не Нема минимален капитал 24% Корпоративна даночна стапка
Италија 1 1 Не Не Евра 1 27.5% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Брегот на Слоновата Коска 1 1 Да Не Долари 2,000 25% Корпоративна даночна стапка
Јамајка 1 1 Да Не Долари 1 33% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Јапонија 1 1 Не Не Долари 1 23.9% Корпоративна даночна стапка
Џебел Али 1 1 Не Не Долари 27,250 0% Корпоративна даночна стапка
Џерси 1 1 Да Не GBP 1 0% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Јордан 1 1 Не Да Долари 1 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 14 - 20%
Казахстан 1 1 Не Не Долари 1 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Кенија 1 2 Да Да Долари 2 30% Корпоративна даночна стапка
Косово 1 1 Не Не Евра 1 10% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Кувајт 1 2 Да Не Долари 3,300 15% Корпоративна даночна стапка
Киргистан 1 1 Не Не Нема минимален капитал 10% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Labuan 1 1 Да Не Долари 1 USD 6,000 или 3%

Стапка на корпоративниот данок. Даночна основа е во целиот свет.

Лаос 1 1 Не Не Долари 125,000 24% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Летонија 1 1 Не Не Евра 2,800 15% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Либан 1 2 Не Не Долари 3,400 15% Корпоративна даночна стапка

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Лесото 1 1 Да Да Нема минимален капитал 25% Корпоративна даночна стапка
Либерија 1 1 Да Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Либија 1 1 Не Да Долари 740,000 20% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Лихтенштајн 1 1 Не Да Евра 30,000 12.5% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Литванија 1 1 Не Не Евра 2,500 15% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Луксембург 1 1 Не Не Евра 12,400 19% Корпоративна даночна стапка
Макао 1 1 Не Не Долари 3,125 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 0 - 12%
Македонија 3 1 Не Не Евра 5,000 10% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Мадагаскар 1 1 Не Не Долари 1 20% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Мадеира 1 1 Не Не Евра 1 5% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Малави 1 1 Не Да Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Малезија 1 2 Да Да Долари 1 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 0 - 24%
Малдиви 2 2 Не Не Долари 130 5% Корпоративна даночна стапка
mali 1 1 Не Не Долари 1,700 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Малта 1 2 Да Не Евра 1,160 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Маршалските Острови 1 1 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Масачусетс 1 1 Да Не Долари 1 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Мавританија 1 1 Не Не Долари 3,500 25% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Маурициус 1 1 Не Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка
Мексико 1 2 Да Да Долари 200 30% Корпоративна даночна стапка
Микронезија 3 3 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка
Молдавија 1 1 Не Не Евра 300 12% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Монако 2 2 Не Не Евра 150,000 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 0 - 33%
Монголија 1 1 Не Не Долари 100,000 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 10 -

25%

Црна Гора 1 1 Не Не Евра 1 9% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Монтсерат 1 1 Не Не Долари 10,000 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Мароко 1 2 Не Не Долари 1,000 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Мозамбик 1 2 Не Не Долари 1 32% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Мјанмар 2 2 Не Не Долари 50,000 25% Корпоративна даночна стапка

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Намибија 1 1 Не Не Долари 1 33% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
науру 1 1 Да Да Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни и ослободени компании.
Непал 1 1 Не Не Долари 1 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Холандија 1 1 Не Не Евра 1 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 20 -

25%

Невада 1 1 Да Не Нема минимален капитал 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Невис 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Нов Зеланд 1 1 Не Да Долари 1 28% Корпоративна даночна стапка
Никарагва 1 2 Не Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка
Нигер 1 1 Не Не Долари 2,000 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Нигерија 1 2 Да Не Долари 60,000 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Niue 1 1 Да Не Долари 10,000 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Норвешка 2 1 Не Да Евра 3,000 27% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Оман 1 2 Не Не Долари 52,000 15% Корпоративна даночна стапка

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Пакистан 2 2 Не Не Долари 1,000 33% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Палестинска територија 2 2 Не Не Нема минимален капитал 16.2% Корпоративна даночна стапка
Панама 3 1 Не Не Долари 1 25% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Папуа Нова Гвинеја 1 1 Не Не Нема минимален капитал 48% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Парагвај 1 2 Не Да Нема минимален капитал 10% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Перу 1 2 Не Не Долари 1 29.5% Корпоративна даночна стапка
Филипини 5 5 Не Не Долари 200,000 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 0 - 30%
Полска 1 1 Не Не Евра 1,200 19% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет
Португалија 1 1 Не Не Евра 1 21% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Порторико 1 1 Да Не Нема минимален капитал 20% Корпоративна даночна стапка
Катар 1 2 Да Не USD 55, 000 10% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Рас Ал Хаима 1 1 Не Не Долари 40,850 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална
Руанда 1 1 Не Не Долари 850 30% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Романија 1 1 Не Не Евра 50 16% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Русија 1 1 Не Да Долари 130 20% Корпоративна даночна стапка

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Самоа 1 1 Да Не Долари 1,000 0% Корпоративна даночна стапка
Сан Марино 1 1 Не Не Евра 12,750 17% Даночна стапка на претпријатија. Даночната основа е територијална.
Саудиска Арабија 1 2 Да Да Долари 26,665 20% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Сенегал 1 1 Не Не Долари 2,000 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Србија 1 1 Да Не Евра 1 15% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Сејшелите 1 1 Да Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална
Sharjah 1 1 Не Не Долари 41,000 0% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална
Сиера Леоне 1 1 Не Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Сингапур 1 1 Не Да Долари 1 17% Даночна стапка на претпријатија
Словачка 1 1 Не Не Евра 5,000 22% Корпоративна даночна стапка
Словенија 1 1 Не Не Евра 7,500 17% Даночна стапка на претпријатија. Даночна основа е во целиот свет.
Јужна Африка 1 1 Не Не Долари 1 28% Корпоративна даночна стапка
Јужна Кореа 1 1 Не Не Долари 1 20% Корпоративна даночна стапка
Јужен Судан 1 1 Не Не Долари 100,000 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 10 -

20%

Шпанија 1 1 Не Не Евра 3,000 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин.
Capital Reqmt
оданочување
Сент Лусија 2 2 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка
Свети Маартен 1 1 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни компании.
Сент Винсент 1 1 Да Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за првите 25 години.
Шри Ланка 1 1 Да Не Нема минимален капитал 28% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Суринам 1 1 Да Не Долари 134 36% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Свазиленд 2 2 Не Не Долари 1,000 27.5% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Шведска 2 1 Не Да Евра 5,620 22% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Швајцарија 1 1 Не Да CHF20,000.00 12.5% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Сирија 1 1 Не Не Долари 2,000 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 10 -

28%

Тајван 1 1 Не Не Долари 3,300 17% Даночна стапка на претпријатија
Таџикистан 1 1 Не Не Долари 105 15% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Танзанија 2 2 Да Не Долари 1 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Тајланд 1 1 Не Не Долари 60,000 20% Корпоративна даночна стапка
Гамбија 1 1 Не Не Долари 10,000 0% Корпоративна даночна стапка

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Того 1 1 Не Не Долари 1,800 29.5% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Тунис 1 2 Да Да Долари 500 25% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
Турција 1 1 Не Не Евра 3,300 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Туркменистан 1 2 Не Не Долари 10,000 Стапката на корпоративниот данок варира помеѓу 8 - 20%
Туркс и Каикос 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за меѓународни и ослободени компании.
Тувалу 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка
Уганда 1 2 Да Не Нема минимален капитал 30% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Украина 1 1 Не Да Долари 1 18% Корпоративна даночна стапка.
Обединети Арапски Емирати 1 2 Да Да Долари 50,000 0% Корпоративна даночна стапка
Обединето Кралство 1 1 Не Не GBP 1 19% Корпоративна даночна стапка
Уругвај 1 2 Не Не Долари 1 25% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.
САД 1 1 Не Не Долари 1 0% Корпоративна даночна стапка
Американски Девствени Острови 1 1 Не Не Долари 1,000 0% Корпоративна даночна стапка
Узбекистан 1 1 Не Не Долари 370 9% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Вануату 1 1 Не Не Нема минимален капитал 0% Корпоративна даночна стапка за 20 години
Виетнам 1 1 Не Да Долари 50,000 20% Корпоративна даночна стапка. Даночната основа е територијална.

Јурисдикција Мин. Директорите Мин. Share-
носители
Секретаријат Постојан директор Reqmt Мин. Capital Reqmt оданочување
Јемен 1 1 Не Не Долари 5,000 20% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Замбија 2 2 Не Да Долари 1,000 35% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.
Зимбабве 1 1 Не Да Нема минимален капитал 25% Корпоративна даночна стапка. Даночна основа е во целиот свет.