Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Формирање на офшор компании

Плажа

Формирање офшор компании или корпорации и започнување бизниси во земја различна од онаа во која живеете, следи процес кој е сличен на создавање деловни субјекти во вашата матична земја. Вообичаено, слични законски статути важат за поднесување на основите на основање на странска компанија. Тоа е паралелна со домашната компанија поднесување, со некои разлики. Луѓето често формираат оф-шор компании за заштита на средства од тужби, финансиска приватност и проширување на меѓународниот бизнис.

Префрлани информации за компанијата

Ќе започнеме со офшор компанија информации. Правните документи за формирање странска компанија се поднесуваат во државна канцеларија на таа земја. Тие вообичаено се поднесуваат од лиценцирани организации (како што е овој), ангажирани да помогнат во поднесувањето. Документите поднесени за да се создаде корпорација, вклучуваат статии за основање или членови на организацијата. Тој го содржи името на компанијата, соодветна правна формулација и информации за регистрација. Исто така, постои изјава за регистриран агент лоциран во земјата. Сите мора да ги следат стандардите за доставување документи на локално ниво, за да бидат прифатени од страна на регистраторот.

Корпоративното право е создавање на човечка имагинација. Значи, документите и протоколот што треба да ги следи за да започне корпорацијата варираат од место до место. Така, во ваш најдобар интерес е да ангажирате компанија која е искусна и запознаена, така што компанијата е поднесена правилно, брзо и легално.

Формирање на офшор компании

Оф-шор инкорпорирање предмети

Кога некое лице дејствува да создаде оф-шор компанија, тој или таа мора да се подготви за покривање на надоместоците за основање на компанијата. Еве листа на услуги кои обично се обезбедуваат и трошоци кои се опфатени при поднесување на компанија.

 • Државен надомест за основање на оф-шор компанија.
 • Ако е потребно, иницијалната лиценца на компанијата.
 • Регистриран агент за сервисирање на процесот.
 • Корпоративна евиденција која содржи законски потребни документи.
 • Корпоративен печат.

светска мапа

Дефинирање на префрлани компании

Офшор компанија обично работи многу како локална корпорација или друштво со ограничена одговорност (ДОО). Како што рековме, многу сопственици на бизниси вршат офшорна инкорпорација бидејќи можат да обезбедат мноштво придобивки, вклучувајќи заштита на средства од правни напади, приватноста на сопственоста, можностите за раст на бизнисот и, во некои случаи, даночни заштеди. Бидете сигурни да ја обезбедите финансиската активност на вашата офшор компанија до вашиот локален лиценциран сметководител, така што соодветните даночни пријави ќе бидат завршени во вашата матична земја.

Обично, оф-шор компании се формираат поради придобивките кои ги носат на нивните сопственици. Некои од овие вклучуваат:

 • А приватност штит за сопственици, менаџери, офицери и директори.
 • Значително зголемено ниво на заштита на средствата, со соодветни правни алатки.
 • Даночни олеснувања и можности за ослободување од данок. Голем дел од ова зависи од тоа каде живеете и каде е поднесена вашата компанија.
 • Намален судир на тужби, бидејќи пред-судски постапки истите бараат против вас, се многу поголеми предизвици за потенцијалниот противник.
 • Деловни закони кои се поповолни за сопствениците на бизниси.
 • Можност за меѓународен раст на бизнисот
 • Меѓународна финансиска диверзификација
 • Поголема доверливост во врска со бизнисот и неговите записи.

свет

Подигање на надлежност

Еден од најтешките делови за формирање на странска корпорација, ДОО или сличен субјект е одлучување за тоа која законска надлежност да се избере. За да можеме да ја олесниме одлуката, создадовме листа на препораки кои се популарни кај сопствениците на бизниси поради повеќекратните придобивки што ги нудат.

Невис знаме

Формирање на компанијата во Невис

Невис корпорацијата и LLC статути нудат некои од најсилните придобивки за сопствениците на бизнисот. Неодамнешните ажурирања на статутите на Nevis LLC значително ја подобрија заштитата на средствата понудена од оваа моќна правна алатка. На пример, обврзницата $ 100,000 е потребно да биде објавена од вашите правни непријатели во Невис пред да поднесете тужба против вашето членство во Невис. Невис има стабилна влада и го користи британскиот закон, кој е широко разбран.

Како Невис ДОО е даночен неутрален

 • А граѓанин на Соединетите Американски Држави со Невис ДОО обично само мора да заврши едно лесно поднесување на IRS форма 8832. Ова поднесување, соодветно завршено, значи дека Невис ДОО е даночно неутрален и не ги зголемува или намалува даноците.
 • Кога се прави ова, едно лице Nevis LLC се третира како единствен сопственик за даночни цели и профитот тече низ сопственикот. Ако има двајца или повеќе сопственици, тоа се третира како партнерство, а профитот тече низ партнери. ДОО ДОО не е обврзано да ја поднесе формата 8832 со цел да добие индивидуална сопственост или данок за партнерска обврска, но овој третман го добивате стандардно. Странски ДОО не го прави тоа, па мора да се пополни овој формулар. Важна забелешка е тоа како тоа се оданочува и како тоа те заштитува од тужби се две одделни прашања. Невис ДОО со единствен сопственички или партнерски даночен статус нуди исто толку заштита на средствата и заштитата на тужби како што е класифицирано поинаку за даночни цели.
 • Членови (сопственици) и менаџери (контролни страни) на Невис ДОО не треба да живеат во Невис за да ја формираат или поседуваат компанијата. Значи, луѓето што формираат нова компанија можат да живеат насекаде во светот, вклучувајќи ги САД, Канада, Велика Британија, Австралија, Нов Зеланд, Јужна Африка итн.

Невис приватна компанија

 • Кога формирате странска корпорација или ДОО за заштита на средствата и финансиската приватност, можете да одлучите да имате директори на директори, директори / директори. Соединетите државни судови немаат никаква контрола врз офшор менаџерите на LLC, што значи дека американскиот судски систем не може да присили странец во справувањето со оф-шор компанија. Ова е случај, дури и ако тоа беше во сопственост на американски државјанин на кој му било наредено да испрати пари назад во САД и да му го даде на својот правен непријател. Затоа, оперативниот договор на компанијата треба да се подготви правилно на начин кој не дозволува дозвола за член да го смени странскиот менаџер, кога таквото барање било поднесено под присила и против неговата слободна волја. Инаку, американски судија може да му нареди на членот да го замени менаџерот со еден од избраните судови.

Белизе Знаме

Белизе компании

 • Белизе им нуди на сопствениците на бизниси формирање на нови компании можност да формираат Белизе Меѓународна бизнис компанија, исто така познат како Белизе IBC. Законодавството што е во сила за ИБЦ во Белизе овозможува многу придобивки, иако корпорацијата не работи во Белизе.
 • Што е познато во Соединетите Американски Држави, ДОО е синоним за Белизе ЛДЦ (Limited Time Company). Белизеската ЛДЦ работи добро за целите на даночниот проток, дозволувајќи им на компанијата да не плаќа сама такса. Наместо тоа, одговорноста за даноците најчесто минуваат на сопствениците на компанијата. Меѓутоа, Белиза сама по себе не е обично сопственици на данок.
 • Бидејќи сопствениците не се оданочуваат во Белизе, она што треба да се исплати во даноци обично зависи од тоа каде сопственикот или сопствениците на корпорацијата живеат или имаат државјанство. Износот што сопственикот мора да го плати во даноци зависи од тоа дали сопственикот или сопствениците живеат во земја која бара да се оданочува приходот во светот.
 • Белозните ЛРК демонстрираат многу сличности во споредба со традиционалното формирање на ДОО во САД. Како ДОО, не се потребни никакви корпоративни подзаконски акти. Слично на тоа, компанијата документира оперативен договор. Традиционално, други документи вклучуваат членови на организација и деловен меморандум.
 • Вообичаено се користи белизна банкарска сметка во име на компанијата. Алтернативно, може да се отвори банкарска сметка во име на ентитетот во неколку други земји надвор од Белизе
 • При формирањето на LDC во Белизе, она што го добивате е нешто слично на LLC со печат со друго име. Првично, повеќето од американските ДСО ентитети имале период од триесет години. Од друга страна, LDC додава меморандум за здружување со своето формирање на компанијата, овозможувајќи му на компанијата да трае до 50 години. Кога ќе заврши периодот, компанијата може да обнови уште 50 години.

Белизе Знаме

Бахами компании

 • Бахамите многу им овозможуваат на сопствениците да одлучат да формираат корпорации таму, вклучувајќи даночни олеснувања, приватност на приватноста и достапност. Како таква, тоа е многу популарно место за формирање оф-шор корпорации. Законот за меѓународни бизнис компании (IBC) на 1990 го отвори патот за оваа популарност, и како резултат на тоа, илјадници IBCs беа досие од бизнисмени низ целиот свет.
 • Бахамските ИБЦ нудат значителна приватност. Корпоративните инвеститори можат да прават бизнис низ целиот свет под штит на заштита што ја нуди ИБЦ, што ги задржува нивните имиња анонимни. Покрај тоа, и акционерите и корпорацијата не се обврзани да плаќаат даноци на Бахамите или да платат размена на контроли за период од дваесет години, откако претпријатието е инкорпорирано. (Проверете кај вашиот локален овластен сметководител за даночните закони во вашата земја.)
 • По формирањето на IBC од Bahamian, исто така е важно, во повеќето случаи, да се отвори банкарска сметка на Bahamian во името на компанијата.
 • Запомнете дека иако бахамската корпорација не може да се оданочи на Бахамите, профитот на вашата корпорација може да се оданочи дома.

БИО знаме

Британски Девствени Острови

 • Британските Виргински Острови (Британски Девствени Острови (Британски Девствени Острови) (ББИ) префрлани компании, БВО има репутација и стабилна влада. Корпорацијата BVI со банкарска сметка нуди финансиска приватност на сопствениците. Една компанија основана во друга компанија може да биде претворена во компанија од Британска Британска Колумбија и компанија од Британска Колумбија може да биде претворена во компанија во друга јурисдикција.
 • Како и другите IBCs, ИБЦ на островот Британски Девствени Острови не плаќаат ниту локални даноци или таксена марка. Сепак, повторно, бидејќи повеќето американски државјани мора да платат светски даноци, треба да се разговара со даночен советник за да се осигура дека тој или таа го следат американскиот даночен протокол.
 • Во минатото БВО имаше акции на носителот, но прописите се сменија 2004 поништување на ова како практична опција.
 • Имињата на сопствениците, операторите, акционерите, инвеститорите итн. Остануваат доверливи. Ова го прави формирањето на IBC на Британските Девствени Острови одлична можност за финансиска сигурност и доверливост.

БВИ мапа

Предности на префрлани друштва

Во САД, дури и ако добиете тужба, сепак губите пари поради вашите правни трошоци. Сепак, за некој во САД да тужи оф-шор компанија, парницата станува многу повеќе предизвик. Во многу случаи, ако некој поединец во САД се обиде да тужи оф-шор компанија, тој или таа исто така мора да плати значителен депозит (кој со Невис ДОО е $ 100,000), а потоа испратете ги деталите на предложениот случај на одбор за ревизија кој одлучува дали предметот може да се спроведе на суд. Овој преглед не може да се рефундира и нуди дополнителен слој на заштита во споредба со домашен ДОО.

Затоа, со сето ова истражување на ум, сопственик на бизнис треба да бидат способни да донесуваат звучни одлуки за тоа каде треба да ја формира својата офшор компанија и зошто. Разбирањето на дополнителниот слој на заштита што го нудат офшор компании е главен мотивирачки фактор за оние кои сакаат да ги воспостават. Се надеваме дека овој напис е додаден на вашето разбирање за можностите и предностите на странска инкорпорација.