Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Британска Девствени Острови

Британски Девствени Острови - Регистрација на BVI компанија е најпопуларниот офшор деловни избор за луѓе во Азија и Европа. Исто така е многу популарно за многумина во Америка. Кога бараат надлежностите формираат корпорација, многу сопственици на бизниси сметаат дека БВО е добар избор поради приватноста и даночните придобивки. Популарноста на Британските Девствени Острови како офшор стратегија за вградување резултираше со илјадници корпорации кои се формираат тука секоја година.

Британски Девствени Острови

БВИ, британска странство територија, е водечки светски центар за инкорпорирање на компании. За 40 проценти од сите оф-шор компании се формирани во Британските Девствени острови. Имаше и над еден милион корпорации формирани во Британските Девствени острови, бидејќи корпоративното законодавство беше воведено во 1984. Оф-шор-фондовите се исто така достапни и на Британските Девствени острови. Таа, исто така, го има вториот најголем број хеџ фондови веднаш зад Кајманските Острови и е една од поголемите места за формирање на застрахователна компанија за осигурување.

Индустријата за финансиски услуги сметки за 60 процент од БДП на Британските Девствени острови. Како резултат на овој прилив на средства, жителите на 28,000 на островот уживаат далеку повисок животен стандард отколку другите острови на Карибите.

Патот град

Придобивки од инкорпорирање во Британци

Инкорпорирање на Британските Девствени Острови обезбедува многу придобивки за сопствениците на бизнисот. Некои од овие придобивки вклучуваат следново:

 • Корпорациите не се обврзани да плаќаат данок на доход на владата на Британските Девствени Острови. Даночните олеснувања се од суштинско значење за бизнисите кои сакаат да одржат прифатлива и успешна старт-ап.
 • Документацијата што треба да се пополни за инкорпорирање е меѓународно позната и затоа е лесна за употреба кога се занимава со банкарскиот систем, инвестициските сметки и други видови на финансиски институции низ целиот свет. Бидејќи тука се формирани толку многу корпорации, документацијата што се користи од Британските Девствени Острови доби светско признание, создавајќи утеха поради познавањето на британскиот правен систем низ целиот свет.
 • Вие не треба да плаќаат големи такси за воспоставување и одржување на вашиот бизнис во Британските Девствени острови.
 • Ниту ФАТФ ниту ОЕЦД никогаш не ги ставиле на црната листа на Британските Девствени Острови како офшор услуги домицили. Значи, кога формирате корпорација тука можете да се чувствувате сигурни дека надлежноста е добро почитувана.
 • Вашата компанија нема да треба да споделува информации за офицери, директори, сопственици или акционери. Ниту една од овие информации не е поднесена до Секретарот и останува доверливост, бидејќи овие имиња не се наведени во јавните книги.
 • Британските Девствени Острови не ограничуваат каде можете да направите бизнис или каде што можете да купите имот, давајќи им на сопствениците на бизниси широк опсег на опции.
 • Исто така, лесно е да ја преместите вашата корпорација од Британските Девствени Острови во друга јурисдикција, ако треба така. Тоа е, можете да ја конвертирате вашата компанија BVI во компанија во Невис, Вајоминг или во Белизе, на пример.

BVI компанијата

Како да се вклучите во Британските Девствени острови

Секој нов бизнис кој сака да се вклучи во британските Девствени Острови е обврзан да го стори тоа според Законот за деловни компании на BVI на 2004. Во БВО, на овие видови на бизниси им е дозволено да вршат финансиски трансакции со нерезиденти на БВО. Вообичаен термин кој се користи во Британските Девствени острови за да се дефинираат овие типови на бизниси е "деловните компании".

Законот за деловни компании на BVI на 2004 дозволува формирање на неколку видови на деловни компании:

 • Деловни компании кои можат да издаваат акции на акции (наведени како "ограничени со акции"). Акционерите се заштитени од одговорност на компанијата.
 • Деловните компании со гаранција дека компанијата не може да издаде акции (наведени како "ограничени со гаранција"). Овој тип најчесто се користи за непрофитни организации
 • Деловните компании кои се основани со гаранција и можат да издаваат акции.
 • Деловни компании кои се неограничени, но не можат да издаваат акции.
 • Деловни компании кои се неограничени и можат да издаваат акции.
 • Сегрегирана портфолио компанија (достапна само на инвестициски фондови и осигурителни компании).
 • Компанија со ограничена намена (може да се вклучи само во одредени активности). Може да се користи за да им се даде гаранција на надворешните инвеститори дека компанијата ќе направи само одредени акти.

Најчестиот тип на корпорација што се формира во Британска Индија е компаниите кои можат да издаваат акции (ограничени со акции).

плажа дланки

Што треба да направите

Постојат неколку барања кои треба да ги исполнат секоја компанија или друштво со ограничена одговорност вклучено во BVI.

 • Треба да најдете регистриран агент чија локација може да се најде на Британските Девствени Острови. Вашиот регистриран застапник ќе ви помогне во процесот на регистрирање и инкорпорирање на компанијата, така што законски ќе ги задоволи сите барања на Британските Девствени острови. Понатаму, друштвото или друштвото со ограничена одговорност е обврзано да го чуваат регистрираниот агент за времетраењето на своето постоење, или во спротивно компанијата може да има стрмни крајот.
 • Исто така, треба да чувате регистрирана канцеларија, која треба да биде физичка локација во Британска Индија, а оваа канцеларија не може да биде пошта. Сепак, можете да ја користите канцеларијата на вашиот регистриран застапник за ова. Понатаму, вашата компанија може слободно да го смени регистрираниот агент или канцеларија, но секоја промена бара од вас да поднесете известување до Секретарот.
 • Треба да го комплетирате Вашиот Меморандум и акти за вашата компанија со вашиот регистриран застапник. По ова, вашиот регистриран агент ќе поднесе соодветна документација до Секретарот.
 • Откако Секретарот ќе почувствува дека вашата корпорација ги исполнила сите правила и регулаторни барања и ја доставила целата документација, компанијата ќе добие број заедно со сертификатот за основање. Комплетирањето на инкорпорацијата може да потрае до еден ден во некои случаи и до пет дена во други случаи.
 • Имате шест месеци за да му дозволите на вашиот Регистриран агент да ги избере директорите на компанијата. Често, некои директори се наведени во друштвото или друштвото со друштво со ограничена одговорност. Еден директор е потребен, и секретар на компанијата не е потребен.
 • Избраните директори на компанија или директори на друштво со ограничена одговорност не треба да поседуваат статус на престој во БВО, а можат да бидат приватни или деловни субјекти. Ниту една информација за директори на компанија не треба да се поднесе до BVI, освен ако компанијата или друштво со ограничена одговорност не одлучи да го стори тоа. Овој факт значи дека имињата на директорите остануваат приватни.
 • Ќе треба да обезбедите информации за вашите акционери на вашиот регистриран агент кога ќе се вклучите. Откако ќе се изберат директори, може да се издадат други акции на акционерите. Ти е дозволено да имате на вашата компанија или друштво со ограничена одговорност издаде акции со или без номинална вредност во која било валута.
 • Важно е да се издадат акции колку што е можно побрзо, бидејќи ако не се издадат акции, директорите на компанијата стануваат одговорни за сите договори во компанијата. Именувањето на акционерите помага да се прошири дел од обврската. Исто така, имињата на акционерите, слично како и директорите, не се поднесуваат и се чуваат приватно, освен ако компанијата не одлучи да ги поднесе.
 • Единствените евиденции на компании кои се ставени на располагање на јавноста се Статутот и Меморандумот.

Со толку многу придобивки за да понудат компанија или друштво со ограничена одговорност, може да се види зошто Британските Девствени Острови се појавиле како популарно место за нови компании да се вклучат во странство. Британските Девствени Острови нудат бенефит и многу корисни паузи за бизнисите. Покрај тоа, нејзината зголемена популарност му помага да продолжи да го поддржува успехот на оф-шор корпорациите.

правни книги