Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Невис ДОО

A Невис ДОО има огромен заштита на средства бенефиции. Значи, ајде да дојдеме до точка и да разговараме за главната 10 предности на Невис ДОО. Прво ќе ги разгледаме придобивките. Потоа, ќе најдете детално објаснување за секоја ставка. Ќе разговараме за отворање на банкарска сметка и разговараат за нарачка за полнење заштита.

10 Предности на Невис ДОО

Венс Амори, премиер на Невис
Нашиот извршен директор (лево) со Венс Амори, премиерот на Невис (десно)
 1. Невис ДОО обезбедува заштита на средства за повеќечлените и еден член компании. Тоа е, ги заштитува членовите од губење на нивните компании или средствата внатре од личните тужби. Ова се нарекува заштита за полнење. (Ова не е случај за поединечни членки на САД ДОО во 47 од состојбите на 50, од ова пишување.)
 2. Еден мора да објави врска во судовите во Невис пред да поднесе тужба поврзана со Невис ДОО. Оваа врска беше $ 100,000 со амандманот 2015 и износот што судот одлучува во 2018 (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, поголем од $ 100,000).
 3. Пренесувањето на средствата на Невис ДОО не активира данок последиците поврзани со повеќето други видови оф-шор компании. Тоа е затоа што ДОО е генерално даночно неутрално, каде што даноците течат преку компанијата на членовите.
 4. Има две години статут на ограничувања за измамничко пренесување откако средствата се ставени во внатрешноста на Невис ДОО. Така, по овој пат, судовите ќе одбијат да слушнат случај со цел да го наплатат интересот на членката.
 5. Дури и ако доверителот го победи статусот на ограничувања, доказ надвор од основано сомневање е потребно во Невис за измамнички трансфер обвинувања. (Ова е многу висока правна пречка.)
 6. Нема ограничување на бројот на членови кои може да ги додадете во ДОО.
 7. Стечајните судови во САД генерално не можат да ги допрат средствата на Невис на LLC кога се правилно структурирани (за разлика од САД ДОО).
 8. За разлика од американските ДОО, судовите во Невис не дозволуваат одземање на интересот на член на компанијата.
 9. Постои метод за ослободување на залог против нечиј сопственички интерес во ДОО. Тоа е, некој друг (брачен другар или деца, на пример) може да добие членство на должникот ДОО ослободување од заложно право.
 10. Американските судови постојано изјавуваат дека судовите каде што била фирмата формирана наместо каде што членовите на ДОО живеат треба да ги интерпретираат договорите меѓу компаниите. Ова ги вклучува оперативните договори и трансферите на интерес за членство споменати погоре.
Марк Брентли, премиер на Невис
Нашиот извршен директор (лево) со Марк Брентли, премиерот на Невис (десно)

Закони на Невис

A Невис ДОО е друштво со ограничена одговорност основано со статути донесени во Карипскиот остров Невис. Невис донесол статути на LLC во 1995 и ги изменил во 2015, дополнително зајакнувајќи ги своите функции за заштита на средствата. Островот Невис го сочинуваат дел од Федерацијата на Свети Китс и Невис. Се наоѓа околу 1300 милји југоисточно од Флорида и околу 300 милји источно од Порторико. Има, бидејќи 1984 кога владата го донела девизниот девизен курс на Невис, се промовирала себеси како засолниште за заштита на средства.

Воспоставувањето на оф-шор ДОО може да обезбеди дополнителен слој на заштита на средствата над американските ДОО. Средствата најдобро се одржуваат на странска сметка во името на компанијата. Тоа е затоа што овие средства се надвор од дофатот на американските судови. Плус некои странски јурисдикции имаат статути на LLC кои нудат супериорна заштита на средствата во споредба со американските статути.

На островот Невис, особено, донесени поволни ДОО закони во 1995. Американско лице, пак, може да користи Невис ДОО плус офшор банкарска сметка или инвестициска сметка како начин да се заштитат средствата од домашните тужби. Алтернативно, може да се користи компанијата да се води бизнис во САД. Спроведувањето на второто е само прашање на формирање компанија и потоа поднесување на странски документи за квалификација во државата каде што сака да работи.

Именување на вашата компанија

Владата треба да даде посебно одобрение за компании кои содржат одредени зборови. Ограничените зборови во името на компанијата вклучуваат: Обезбедување, банка, градежно општество, Стопанска комора, експерт, задруга, фонд, царство, осигурување, инвестиции, заеми, општински, кралски или универзитет.

Поволна промена на 2015

Законодавството на Невис го измени декретот во 2015, што дополнително ги зголеми придобивките за заштита на средствата од Невис ДОО. Пред сè, Невис им овозможува на еднократните членови на друштва со ограничена одговорност да имаат иста заштита како и оние со повеќе членови, за разлика од повеќето држави во САД. Тоа е, законот Невис, воспоставува залог за налог за налог како ексклузивен лек на доверителот за напад на должничкиот интерес на должникот Невис ДОО формирање дури и ДОО е само во сопственост на едно лице. Тоа е, некој со пресуда против сопственикот на Невис ДОО не може да го преземе ДОО, ниту средствата внатре.

одговори

Предности во американскиот закон

Уште подобро, ако некое лице или компанија во САД има налог за наплаќање, лицето кое го има налогот за наплаќање е обврзано да плати даноци на тој дел од членот на добивката направена во компанијата без разлика дали ги добиваат дистрибуциите или не (Rev. Rul. 77- 137). Ова е затоа што оној кој има право да ги добие дистрибуциите, е оној кој е одговорен за даночната сметка, без разлика дали профитот е всушност дистрибуиран или не. Уште еднаш, да, оној кој ве те тужеше сега ќе биде одговорен за плаќање на вашата даночна сметка на Nevis LLC, дури и ако не одлучите да ги дистрибуирате од вашата компанија. Лиценците за наредби за наплата во Невис истекуваат по три години и не се обновуваат.

Невис хотелски терени
Hotel Nevis Hotel Grounds (Сите слики освен карта земени од нашиот менаџерски тим.)

Работење на Невис ДОО

Американски државјанин кој ги пренесува имотите на офшор-едно лице ДОО не предизвикува даночни последици кои вообичаено би биле поврзани со преносот на средствата на други типови офшор ентитети. Невис не ги признава странските пресуди. Менаџментот во нашата канцеларија во Невис знае за ниеден случај кога еден американски доверител некогаш добил залог за заклетва преку судовите во Невис за да им овозможи да спроведат пресуда од САД.

Невис мапа

Станува уште подобро. Амандманот на 2015 го намали статусот на ограничувања за префрлање во Невис до само две години. Тоа значи дека, откако ќе ги пренесете средствата во Невис ДОО, две години подоцна судовите ќе одбијат да го сослушаат случајот. Уште подобро, доверителот мора да докаже надвор од основано сомневање дека должникот ги пренел средствата на Невис ДОО за да ги спречи или одложи доверителите. Информирањето на судовите дека едноставно се преселиле средства во Невис ДОО за да се диверзифицира на меѓународно ниво, може да даде доволно разумно сомнение против обвиненија за измама за пренесување за да ги задржи доверителите во заливот. Покрај тоа, амандманот 2015 го прави доверителот да објави $ 100,000 US обврзница пред да поднесе правни документи за да ја спроведе пресудата против член на Невис ДОО. Во 2018, владата на Невис отиде чекор понатаму, и му дозволи на Високиот суд во Невис да постави износ на обврзници уште повисок (или понизок) од американскиот капак $ 100,000.

Невис хотелско лоби
Хотел Четири годишни времиња, Невис

Заштита во американските судови

Од друга страна, американските судови доследно сметаат дека доверителите можат да го исклучат интересот на должникот во американски државјанин на САД, преку американските државни судски постапки. САД ДОО имаат залог залог залог залог, како и. Сепак, американските судови постојано ја прекршуваат заштитата што ја даваат законите на САД ДОО. Не во Невис.

Како ова помага во американскиот суд? Дополнителните амандмани направени во 2015 до статутите на Nevis LLC можат да бидат многу корисни за да се заштитат средствата кои се чуваат во неа од напади во американски судови. Измената на 2015 на статутите на Nevis LLC поседуваат членови кои ги штитат членовите кои имаат залог за залог за нивниот интерес во компанијата. Интересот на тој член може да го добијат другите членови на ДОО кои немаат залог за нивното членство. На пример, да претпоставиме дека една компанија е во сопственост на сопруг, жена и две деца. Таткото добива пресуда против себе и неговиот интерес во ДОО добива налог за наплаќање. Сопругата или децата можат да го добијат својот интерес во LLC без надомест за наплаќање. Алтернативно, тој може да го откупи сопствениот интерес во ДОО со други средства, вклучувајќи ги и имотите што се изземени од доверители.

Невис ДОО Базен
Четири годишни времиња

Покрај тоа, новите статути предвидуваат дека дури и ако некој член има налог за наплаќање, тој сè уште може да придонесе дополнителен капитал. Плус, ако има два или повеќе членови, членот кој е слободен да прави дистрибуции може да го стори тоа без потреба да прави дистрибуции на обвинетиот член што би резултирало со одземање на тој дел од дистрибуцијата.

Невис Пјер
Невис Пјер

Двата претходни услови се однесуваат на внатрешното работење на LLC и неговите членови. Во речиси сите јурисдикции на САД, прашањата што се однесуваат на прашања од внатрешна компанија и меѓу членовите на ДОО се регулирани со надлежност каде е формиран ентитетот, а не од каде живеат членовите или сопствениците.

Балкон
Плажа клуб Нисбет

Невис ДОО администрација

Американското лице кое работи со Невис ДОО можеби ќе треба да направи едноставно, еднократно поднесување на IRS форма 8832. Со оглед на тоа што, по дифолт, американските еднократни ДОО добиваат единствен сопственик или "занемарлив ентитет", даночниот третман и повеќечлените LLC се оданочуваат како партнерства, офшор ДОО мора да го поднесе 8832. Како таква, Nevis LLC се смета за неутрален и не треба да влијае на оданочување на лице во САД. Сепак, па ние не се чини дека се даваат даночни совети, ние препорачуваме консултации со КПД, кој е искусен со оф-шор структури.

Уште една убава карактеристика на Nevis LLC е дека членовите или менаџерите не мора да живеат во Невис. На пример, менаџерот на Невис ДОО може да биде член и исто така може да биде должник со пресуда против себе или самата. Тоа лице може да живее во Соединетите Американски Држави или било која друга земја во светот. Ако некој има пресуда, тоа лице може да има значителна контрола врз Невис ДОО, кое може да поседува имот во која било земја. Невис ДОО може да има средства во САД, Невис или на друго место. Невис ДОО може да има банкарска сметка во Калифорнија, Невис, Швајцарија или на друго место.

4 времиња
Невес свадба Мапа на хотел Четири годишни времиња

Менаџер на Невис

Со оглед на тоа што е можно, тоа не е оптимален од гледна точка на заштитата на средствата ако должникот на пресудата е исто така управител на сопствениот Невис ДОО. Подобро е да се назначи менаџер кој живее надвор од САД. Бидејќи американските судови немаат надлежност над оф-шор менаџерите на LLC, американскиот судија не може успешно да изврши налог за странското лице да ги испрати средствата во САД. Значи, правилно изготвен договор за работа нема да му дозволи на судскиот должник да го отстрани странскиот менаџер, инаку американскиот судија може да му нареди да го стори тоа. Нашата филијална организација Невис е лиценцирана и обврзана од осигурителна компанија да делува во најдобар интерес на клиентите. Значи, ако средствата имаат шанса 100% да бидат запленети од страна на доверителот, ако тие останат во САД, два избори ми доаѓаат на ум.

Опција 1 е да не сторите ништо и да дозволите некој да ги искористи вашите тешко заработени средства. Втората опција е привремено да се преземе некоја компанија која ќе ги преземе контролите на интензивна позадина потребна за да добие лиценца од Невис и чии акции се поддржани од осигурителна компанија. Во кое сценарио се шансите повеќе во ваша корист? За оние кои немаат доверливи пријатели или членови на семејството кои престојуваат во странство, постојат многу реномирани, долгогодишни доверителски компании кои никогаш не зеле пари на клиентот, кои можат да стапнат како иницијални ко-менаџери или наследни менаџери кои можат да ве заштитат кога "лошата работа "Се случува.

Знак за премин на мајмун
Знак за премин на мајмун, Чарлстаун

Trust + LLC = Оптимална заштита на средства

Крајниот аранжман за заштита на средства вклучува доверба во средствата за заштита на средства во Невис или популарната јурисдикција на Островите Куков. Во овој аранжман, оф-шорските фондови го задржуваат целото членство во Невис ДОО. Клиентот (и / или неговиот / нејзиниот сопружник) е корисник на довербата и е управител на Невис ДОО. Друштвото Невис, пак, има една или повеќе банкарски сметки. Клиентот е потпис на банкарска сметка. Кога се случи лошото, повереникот на довербата може да стапи во позиција како менаџер на ДОО, ставајќи го клиентот во позиција на неможност ако локален судија му нареди да ги врати средствата. Не постои "измамен трансфер" на средствата кога позицијата на менаџер се менува, бидејќи нема средства што се пренесуваат. Само позицијата во компанијата се менува.

Мајмун
Нашето раководство всушност го виде овој мајмун кој го преминал патот близу знакот и ја купил оваа слика.

При изборот на повереник, важно е да бидете сигурни дека тоа е некој што може да му верувате. Ако повереникот има лиценца во Невис или во Кукови Острови можете да бидете сигурни дека владата има значителни проверки во заднината на своите службеници, директори и сопственици. Покрај тоа, компаниите за доверба редовно се ревидираат и испитуваат од страна на нивните локални регулатори. Бидејќи значителен износ на приходи во овие јурисдикции доаѓа од индустријата за офшор услуги, овие земји работат многу напорно за да ја одржат репутацијата на нивните соодветни јурисдикции. Патем, ќе откриете дека компаниите за управување со офшор работат под покровителство на позадината, отколку што повеќе ќе ги користите. Тие сакаат да се осигураат дека прават бизнис со реномирани поединци кои работат со правни извори на средства. Одржувањето на нивните лиценци зависи од тоа.

Прием
Прием на Четири годишни времиња во Невис

Заштита во итна правна заштита

Она што ќе го најдете е дека кога имате правна вонредна состојба и ако сакате давателот на Nevis LLC да дојде до спасувањето, тие не управуваат со вашите средства директно за вас. Исто како сметката за успешна инвестиција во САД, тие им доделуваат инвестициски професионалец на фирма за управување со пари за да ги инвестираат парите за вас, со ваше водство. Значи, ако треба да имате чекор како управник на вашиот Невис ДОО, тие вработуваат инвестициски менаџер на банката во Швајцарија, на пример да се справат со вашите инвестиции. Инвестициската фирма обично ќе ве контактира, ќе предложи портфолио, а потоа ќе го побарате вашето внесување.

Значи, како сметки управувани од САД, му дозволувате на менаџерот да ги знае вашите толеранции за ризиците и институцијата ќе предложи предлог за одобрување во рамките на Nevis LLC. Така да можете да ги изберете соодветната мешавина на акции, обврзници, благородни метали и / или каматоносни инвестиции за да го задоволите нивото на задоволство. Во случај на Швајцарија, банкар од таа јурисдикција честопати ќе лета да се сретне со вас лично кога тој е во областа што ги посетува другите клиенти. Ќе имате онлајн пристап до вашата сметка за да можете да ги проверите вашите инвестиции. Можете исто така да добивате извештаи за хартија и потврди за инвестиции од вашата сметка на Nevis LLC ако ги побарате.

Предности на Невис ДОО

Постојат повеќе Невис ДОО предности, вклучувајќи го и следното:

 • Ослободени од данок од Невис
 • Евтини иницијално формирање и годишно одржување
 • Може да се воспостави во рамките на 24 часа
 • Може да управува со бизнис во САД или друга јурисдикција.
 • Не бара плаќачки капитал
 • Друштвото е заштитено од одземање од страна на пресуден доверител
 • Средствата во компанијата се заштитени од пресуда против член.
 • ДОО од еден член се легални
 • ДОО од еден член добива иста заштита на средства како ДОО од повеќе членови
 • Членовите (сопствениците) и менаџерите (оние кои ја водат компанијата) не се поднесуваат во јавните книги
 • Менаџер на ДОО може да контролира 100% од компанијата
 • Од менаџерот не се бара да биде сопственик, но може да контролира 100% од компанијата и нејзините средства.
 • Лице или правно лице од која било земја може да биде управител или член.
 • Нема девизни контроли
 • Може да се спои со ДОО од друга јурисдикција
 • Американската корпорација или ДОО може да се претвори во да стане Невис ДОО

Законодавството

Невис ДОО е создаден под Овластената компанија на компанијата Невис со ограничена одговорност 1995 и е изменет во 2015. Статутите првично беа засновани на статутот на компанијата во многу поволната американска држава Делавер.

Во јули 2015, 1 беше донесен декрет за уредување на компанијата Невис (Амандман), 2015 ("Уредба"). Имаше две главни ревизии на заштитата на средствата. Прво, се појави преиспитување на делот што се однесува на налози за наплата. Второ, се додаде нов дел за лажни трансфери.

Шах во Невис Лоби
Хотел Чарлстаун

Главната промена во делот за налогот за наплаќање е дека налогот за наплаќање е единствениот лек кој е достапен за секој пресуден доверител (вклучувајќи го и стечајниот управник). Тоа е дали Nevis LLC има само еден или има повеќе членови, Невис судови нема да дозволат одземање на ДОО или средствата кои се чуваат во него. Покрај тоа, налогот за наплаќање не е дозволено да се вклучат износи што произлегуваат од парични казни, казни или казнени штети.

Налогот за наплата против Невис ДОО не се смета за залог за интересот на тој член во компанијата. Оној кој има налог за наплаќање не може да влезе и да стане член, па оригиналниот сопственик ја задржува својата сопственост. Тие не можат да ги искористат правата на секој член. Носителот на налогот не може да се меша во одлуките за управување. Понатаму, тие не можат да ги ликвидираат или заплени средствата на компанијата. Тие не можат да ги ограничат активностите на компанијата. Покрај тоа, тие не можат да го распуштат ентитетот.

Невис лоби

Истекување на наредба за пополнување 3 години

За разлика од американската пресуда која обично трае по 10 години со обновување на 10 година (за вкупно 20 години), наредбата за наплаќање на Nevis LLC не е обновлива и мора да истече по три (3) години по нејзиното поднесување. Покрај тоа, компанијата може да продолжи да бара дополнителни инвестиции од своите членови и може да ги задржи дистрибуциите што најчесто ќе одат кај обвинетиот член.

Во Одделот 43A, беше додадена нова изјава за справување со лажни трансфери во компанијата. Thе делот адреси доверители кои се обидуваат да ги искористат средствата кои пресуда должникот го префрлил во компанијата. Во врска со законот за доверба на Невис и Кукови Острови, во овој дел се вели дека доверителот треба да докаже надвор од основано сомневање дека причината за трансферот е да се измами тој одреден доверител и дека членот, според тоа, бил несолвентен. Покрај тоа, пресметката ја вклучува целата фер пазарна вредност на интересот на членката во ДОО. Значи, ако фер пазарна вредност на имотот на членот била поголема од износот на побарувањето на доверителот кога бил извршен трансферот, судовите не сметаат дека преносот е направен со измамничка намера.

Остров Невис
Поглед на Невис од Карипско Море

заклучок

Накратко, ако клиентот не рече: "Да, јас ги ставам моите средства во Невис ДОО, за да ги оддалечам од вас г-дин Доверител", и дадете некоја друга легитимна причина за преместување на средствата, статусот со основано сомневање треба да биде доволен за да се спречи налог за наплата против ДОО. Дури и ако доверителот добил налог за наплата против ДОО, статутите го прават речиси невозможно да ги добијат средствата на компанијата.

Колку побрзо се става актива во Невис ДОО толку подобро. Причината е дека постојат двегодишни законски ограничувања за доверителот да поднесе тужба против интерес на членката. Уште поболно за оној што ја поднесува тужбата, од доверителот се бара да објават (на пример) готовинска врска однапред со судовите пред да поднесат. Значи, статутите на Невис ДОО се испреплетени со повеќе бариери за да се спречат доверителите да дојдат до средствата на членот.