Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Табела за споредба на прелиминарните компании / листа

Префрлани компании јурисдикции

Еве споредба на табелата заеднички офшор компанија надлежности. Постои една статија за секој тип на компанија со детали за неговите бенефиции и барања. Ве молиме кликнете на една од следните линкови за да дознаете повеќе за секоја јурисдикција на офшор компании.

Ние оценувавме многу од највисоките јурисдикции со ѕвезден систем за заштита на средства, удобност, достапност и даночни придобивки. Ние формираме компании и веруваме во сите јурисдикции. Значи, намерата е да се обезбеди и непристрасен рејтинг врз основа на три децении на раководно искуство во индустријата за офшор услуги.

Ќе најдете два важни секција подолу. 1. Нашите рејтинзи на секоја јурисдикција. 2. Зошто ги оценуваме како што правиме, како што се движиме понатаму на оваа страница.

Рејтинзи на заеднички офшор компании

Најдобра ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ да Најлошо ⭐️

Ние рангираме некои од најчестите и најпопуларните земји за регистрација на компании. Со речиси 30 години искуство во индустријата, ни се допаѓа Невис ДОО (нашата единствена рејтинг на 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️) поради неколку причини. Прво, има краток статут на ограничувања за измамничко пренесување. Тоа значи дека откако ќе поставите средства во ДОО во Невис, судовите во Невис нема да ги слушнат предизвиците за пренос на средства по истекот на периодот од две години. Второ, ако некој член доби налог за наплаќање против неговото членство во ДОО, пресудата паѓа на компанијата во краток тригодишен период. Овие налози за наплаќање не се обновуваат. Покрај тоа, трошоците за поставување се пониски од другите јурисдикции. Невис е рангирана високо на рејтингот на пристапност. Плус, Невис ни овозможува да формираме компании брзо и бараме разумно ниво на длабинска анализа. Покрај тоа, оваа Карипска јурисдикција редовно ги ажурира и го подобрува своето законодавство за да ги следи современите барања и да одржува предност пред другите финансиски засолништа. Ние формираме компании во сите земји. Значи, нашиот мотив за препорачување на Невис е само како што е наведено овде.

Водич за префрлани оценки на компанијата

Ангилја - Ангвила е територија на Велика Британија, така што има стабилна владина и регулаторна средина. Законодавството не е поволно како што е Невис, но ништо негативно не паѓа на ум за оваа јурисдикција.

Антигва - Доволно добра јурисдикција во целина, но нивното законодавство е "мене" и не се држи чекор со блиските ривали во Невис.

Аруба - Се наоѓа на Карибите надвор од Венецуела и дел од Кралството Холандија. Официјални јазици се англискиот, холандскиот и локалниот Папиаменто. Стабилна влада и еден од побезбедни острови во Карибите. Добар избор за основање и формирање на ДОО. Омилено место на нашето управување за посета на Карибите, но не толку добро како што е Невис за законодавството на компанијата.

Бахамите - Поранешен шампион. Но, нивното законодавство не продолжи со времето. Плус, регулацијата ги надмина бенефициите. Значи, не е лошо, но не толку блескав како нејзиното минато реноме.

Бахреин - Заштитна легислатива во корист на локалните жители и да се подигне веѓите на банкарите кога има транзиција со голем обем на Блискиот Исток.

Барбадос - Достоен закон, но ништо посебно ... освен ако живеете во Канада. Канаѓаните можат да добијат даночни бенефиции. Проверете кај овластен сметководител за да проверите дали ова е точно за вас. Ако, така ни се јавите. Ќе формираме еден за вас.

Белизе - Многу добра надлежност. Ние особено ги сакаме нивните LDCs, што е приближно еднакво на ДОО во други региони. Поткупот и парите под трансакциите со маса се вообичаени, плус високиот криминал во Белизе Сити, го попречуваат нејзиниот углед. (Иако, прилично безбеден во крајбрежните туристички зони.) Еден од нашите омилени банкарски центри во Карибите. Добар за помалку од $ 250,000. За ништо над тоа ние ќе одиме со Nevis LLC или Белизе LDC плус Швајцарија, Луксембург или Лихтенштајн банкарска сметка. Јавете ни се и можеме да ви помогнеме да го сторите тоа.

Бермудски - Поранешен шампион, кој се потпира на својата долгогодишна поранешна репутација. Регуларен кошмар. Десет до петнаесет пати поскапи од многу други јурисдикции, и покрај фактот што нивното законодавство останува зад времето (споредете Невис, Кукови Острови, Белизе). Треба многу подолго да се формира отколку другите јурисдикции. Барањето за детална анализа (know-your-client) информации доследно се исполнува со дополнителни барања за длабинска анализа. Прекрасно место за посета, но не толку за формирање на компанијата повеќе. Не користете ја вашата меморија за нивната репутација на минатото. Користете ја денешната реалност и сфаќајте дека не вредат пари или проблеми. Посетете го ова прекрасно место, но поставете компанија на друго место. Од друга страна, тие имаат развиен и прилично добро почитуван финансиски сектор и искусни (иако малку претенциозни) провајдери. Значи, ако парите се помалку важни од претпоставениот престиж, и повеќе би сакале да носите Patek Philippe (многу скап рачен часовник) од Rolex, а потоа да ни се јавите. Воспоставивме голем број компании тука.

Bonaire - Дел од Холандија, овој холандски контролиран остров е прекрасно место за посета. Корпоративниот закон е добар, но не е супериорен во споредба со другите во регионот.

Бразил - Колку време е регулаторниот кошмар. Потребна е печат на одобрение од сојузната влада (што трае подолго време), потоа државата (која трае малку повеќе) и општинската (градска) влада (која зафаќа уште повеќе време). Не можеме да добиеме одобрение од првиот слој на бирократија без одобрение од претходно. За владините службеници е познато дека го забавуваат процесот на регистрација, освен ако не се платат мито (што не е легално, па затоа мораме да се воздржуваме). Само формирајте компанија тука, ако мора да направите бизнис во Бразил. Формиравме бројни бразилски компании. Значи, ако ни се формираме овде, немојте да бидете изненадени ако мислите дека нè повикувате и прашувате: "Зошто е тоа толку долго?" Сега знаете.

Британски Девствени Острови (Британци) - Поранешна јурисдикција на шампион која стана премногу регулирана. Станал сектор на регулаторите, од страна на регулаторите и за регулаторите. Тоа може да биде прифатливо ако нивните цени се ниски и нивните закони се подобри. Иако прилично разумни плати за формирање, нивните закони не се придржуваат кон сегашните барања. Добро место за формирање на компанија, но други јурисдикции во регионот се подобри.

Брунеи - Пристојни регулативи, многу богат шеф на државата, но нејзините компании не се нишаат. Компаниите можат да имаат 100% странска сопственост, заштита на одговорност, без минимален акционерски капитал, два акционери минимум. Англискиот јазик е втор официјален јазик.

Бугарија - северно од Грција и Турција. Се допира на Црното Море. Поради тоа што е дел од ЕУ, тоа може да биде добар избор за оние кои сакаат сметка PayPal или Amazon, бидејќи овие компании ќе работат со компании од тука.

Кајмански Острови - Претходно една од највисоките надлежности. Сепак, за разлика од Невис и Кукови Острови, законите не се придржуваат кон тековните барања за заштита на средствата. Формирањето на компанијата е многу скапо во споредба со другите популарни јурисдикции кои имаат многу подобри статуси за заштита на средствата. Зависноста од глава во песок од нејзината минатост во обид да се оправдаат нејзините сега неоправдани надоместоци.

Чиле - Многу скапи тековни трошоци, бидејќи на компанијата му е потребен локален администратор (задолжително) за помеѓу $ 1200 и $ 3500 месечно плус правна адреса на $ 750 месечно плус околу $ 990 месечно во административни такси додека бизнисот не работи. Постојат регулативи од Поглавје XIV од девизниот пропис на Compendium на Централната банка на Чиле. Како резултат на тоа, локалните професионалци треба да предложат алтернатива за даночно планирање за приливот на главни градови или кредити, вклучувајќи совети за даночни оптоварувања и доказ за приход.

Кина - Многу рестриктивни за тоа кој може да поседува компанија и кој вид на бизнис е дозволен. Целосно странски претпријатија се една од ретките компании што странци може да ги поседуваат и да ги контролираат. Многу скап и долготраен процес на формирање на компанија кој може да трае два до пет месеци. Треба прво да се обезбеди бизнис план на кинески на владата. Ќе бидат одобрени само ако типот на бизнис се квалификува. Сите типови не се одобрени и листата на типови постојано се менува. Сопственикот треба да покаже значителни ресурси и постоечки деловни операции. Мора да го презентира буџетот и планот за управување со капиталот вклучувајќи плати и надоместоци за вработените. Исто така мора да покаже закуп на канцелариски простор пред поднесување на компанијата.

Коморите - Се наоѓа помеѓу Мозамбик и Мадагаскар во близина на источноафриканското крајбрежје. Коморос ДОО ги има овие придобивки: без даноци, 100% странска сопственост, приватноста, еден член кој исто така може да биде единствениот менаџер, низок минимален акционерски капитал и ограничена одговорност. Членовите не се пуби. Менаџерите се. Номинираните менаџери се достапни.

Кукови Острови - Најдобра надлежност за фондови за заштита на фондови. Вториот најдобар јурисдикција, зад Невис, за LLC и оф-шор корпорации.

Коста Рика - Порано популарно. Други јурисдикции го надминаа.

Curacao - На Карибите, северно од Венецуела. Суверена држава на Кралството Холандија. Холандски и англиски официјални јазици. A Curacao Tax Exempt NV ги има овие придобивки: 100% странска сопственост, без или ниски даноци, еден акционер кој исто така може да биде единствениот директор, без минимален акционерски капитал. Убаво место за посета и пристојни правила на компанијата.

Кипар - Повеќе популарен за Европејците отколку Американците. Финансиската и банкарската криза и прекумерниот државен долг му дадоа црно око.

Данска - Добра економија, но доколку не треба да работите во Данска, нема значајни придобивки.

Доминика - Една од подобрата јурисдикција на Карибите, но не речиси како корисни како Невис за заштита на средства. Подмитувањето и исплатата на табелата на државни службеници е начин на живот.

Холандија / Холандија - Добра економија, но освен ако не треба да направите бизнис тука, нема значајни бенефиции. За жал, поранешниот аранжман за заштеда на даноците "холандски сендвич" кој претходно го користеа големите јавни претпријатија не е веќе достапен.

Египет - Нема значајни придобивки.

Естонија - Нема значајни придобивки.

Финска - Добра економија, но освен ако не треба да направите бизнис во Финска, нема значајни бенефиции.

Франција - Добра економија, но освен ако не треба да направите бизнис во Франција, нема значајни бенефиции.

Германија - Добра економија, но освен ако не треба да направите бизнис во Германија, нема значајни придобивки.
Гибралтар - Прилично добар, но не одговара на карипскиот и јужноазискиот натпревар.

Грција - Длабоко во земјата на задолжување и ништо посебно. Останете подалеку, освен ако не отворите бизнис овде.

Гренада - Фер, но ништо посебно. Корупцијата и поткупот на службениците се распространети.

Гвам - Територијата на САД е една од ретките позитиви. Инаку, ништо посебно.

Гватемала - Ништо посебно. Опасна и висока криминална земја.

Гернзи - Регуларни работи амок. Фрустрирачки и долготраен регулаторен кошмар. Стој подалеку.

Гвајана - Ништо посебно.

Хонг Конг - Регион со силна економија и дел од Кина. Многу полесно и поефтино да се формира компанија тука од Кина. Нема потреба да патувате овде за да формирате компанија, но потписниците мора да патуваат тука за да отворат банкарска сметка.

Унгарија - Ништо посебно.

Исланд - Прекрасна земја со прекрасни луѓе, но нивните корпорации не се ништо посебно.

Индија - Прилично обременет да се утврди. Корпорациите и ДОО можат да имаат 100% странски сопственици, но потребно е да поднесат ревидирана изјава за своите годишни сметки. Состаноците на акционерите мора да се одржат во Индија. Евиденцијата на акционерите, директорите, ревизијата и финансиската евиденција се предмет на јавна евиденција.

Ирска - Многу реномирана, со ниски даноци, на англиски јазик, стабилна влада. Компанијата треба или да има локален директор или да плати за обврзница за осигурување.

Остров на Човекот - Со еден збор, фрустрирачки. Во неколку збора: фрустрирачки и одземаат многу време. Порано популарен даночен рај со порано огромни бенефиции. Сепак, сега е регуларен кошмар. Откако ќе ги доставите документите за прекумерна анализа (документи за познавање на вашиот клиент), не бидете изненадени ако ви се побара да испратите повеќе документи. Откако ќе испратите повеќе документи, не бидете изненадени од барањата за повеќе. По неколку круга на фрустрации за да ја добиете вашата не-така-специјална компанија, ќе посакате да отидете со Невис.

Израел - Прилично добра економија. Освен ако не имате посебна срдечна врска со Израел (што многумина го прават), или ако не започнете бизнис овде, законите не се значително подобри од другите јурисдикции.

Италија - Ништо посебно, а не особено добра економија.

Јамајка - Ништо посебно во споредба со многу од нејзините соседи, кои се. Опасен и висок криминал.

Џерси - Ништо посебно, без оглед на нејзиниот поранешен статус. Видете Остров на Човекот опис погоре и заменете го со земјата "Џерси".

Labuan - Една акционерска компанија е прифатлива. Отворањето на банкарска сметка е прилично лесно. Го следи англискиот обичај. И азиски и исламски култури.

Летонија - Ништо посебно. Најпопуларната офшор банка има проблеми во минатото и се враќа.

Либерија - Ако треба да формирате компанија во Африка, Либерија и Јужна Африка се две од најлесните и најбрзи места за да го направите тоа. Ако планирате да ја посетите било која земја, Либерија е на опасна страна од опасна. Јужна Африка е на малку побезбедна страна на опасни.

Лихтенштајн - исклучително висок приход по глава на жител; еден од највисоките во светот. Формирањето на друштвото е скапо, со средно ниво на потребна грижа во споредба со другите надлежности. Силен банкарски сектор.

литвански - Ништо посебно.

Луксембург - Исклучително висок приход по глава на жител. Формирањето на друштвото е скапо, со средно ниво на потребна грижа во споредба со другите надлежности. Силен банкарски сектор.

Макао - Ништо посебно.

Мадеира - Прилично добра јурисдикција, особено ако живеете во земја која не го оданочува целиот свет. Многу опции ослободени од данок.

Малезија - Тие се грижат за своите. Ако не сте Малезија, не толку. Повеќето компании мора да имаат локални сопственици, канцеларии, службеници и вработени.

Малдиви - Ние не знаеме многу за оваа јурисдикција, која, со нашите 30 години искуство во индустријата, веројатно вели нешто. Ако е тоа посебно, би слушнале повеќе за тоа.

Малта - Таков данок рај што не е лошо, но ништо не извонредно ми доаѓа на ум.

Маршалските Острови - Територија на САД. Но, освен од ништо, се издвојува.

Маурициус - Една од подобрата јурисдикција. Повеќе популарен за Европејците отколку за оние во САД. GBC I е фенси термин за "локална компанија". Странците можат да поседуваат 100% од GBC II.

Мексико - Ако работите во Мексико, одете по него. Инаку, нема значајни бенефиции.

Микронезија - Територија на САД. Но, освен од ништо, се издвојува.

Монако - Прекрасно (и скапо) место. Но, корпоративниот закон не е ништо посебно.

Црна Гора - Ништо не се истакнува како добро или лошо.

Монтсерат - Ништо не се истакнува како добро или лошо.

Мароко - Исламска држава во Северна Африка. Подобро е да ја посетите оваа прекрасна компанија отколку да формирате компанија тука, освен ако, поради некоја причина, треба да направите бизнис тука.

науру - Ништо не се истакнува како особено добро или лошо во споредба со другите јурисдикции. Науру IBCs имаат 100% странска сопственост на располагање, без даноци, доверливост, приватност, ограничена одговорност, брза регистрација, единствен акционер може да биде единствениот директор, нема минимален капитал, и англиски официјален јазик.

Холандија - Силна економија. Формирање компанија тука е што треба да направите бизнис овде.

Невис - Најдобро офшор компанија рај за заштита на средства (LLCs), леснотија и брзина на формирање и цена. Низок криминал, безбеден (за разлика од нивниот Свети Китс сосед) и реномиран. Законите редовно се подобруваат за да продолжат со современите потреби. Напредна заштита на средства од статути на тужби и во нивната доверба и статуи на LLC.

Нов Зеланд - Добра економија и реномирана, стабилна влада. Го зема Куковските острови под своите крила долги години, што за заштита на средствата и приватноста е подобар избор од Нов Зеланд. Ако сакате да управувате со бизнис овде, формирањето компанија тука е добар избор.

Никарагва - Една од најопасните земји во светот. Ништо посебно за компаниите тука.

Niue - Добар избор за приватност и заштита. Не толку добри како Острови Кук и Невис, но една од подобрите надлежности за она што многумина од нашите клиенти го бараат.

Панама - Порано многу популарен како даночен и приватен рај. Сепак, една од подобрите јурисдикции, но не држи свеќа за Невис или Кукови Острови.

Филипините - Ако сакате да започнете телефонски центар, отпочнување на компанија тука е добар почеток.

Полска - Зошто би сакале да формирате компанија во Полска? Ние не знаеме. Но, ако го направите, јавете ни се, можеме да формираме еден.

Португалија - Тука можеме да формираме компанија. Не знам зошто би сакал, но ако веројатно имате добра причина. Можеби е затоа што сакате PayPal или Amazon сметка.

Порторико - Огромни даночни бенефиции за одредени индустрии. Проверете кај вашиот даночен советник. Тука имаме воспоставено многу компании.

Романија - Ништо посебно, освен ако едноставно ви треба некоја компанија тука поради некоја причина.

Русија - Ако сте во масло, златото се дијамантски индустрии, може да има пари мора да се направат со формирање компанија тука. Не е лесно место за формирање на компанија, но ние може да се воспостави една овде.

Самоа - Една од подобрите јурисдикции. Не е толку добра како и соседите на Кук островите, но добар избор.

Србија Doo - Сакате да ангажирате Европејци во земја со ниски трошоци за работна сила, каде што висок процент (40%) од луѓето зборува англиски? ИТ работници, на пример? Ова може да биде добар избор.

Сејшелите - Еден од најдобрите светски офшор компании засолништа. Разумен трошок. Многу незгодно временска зона за американските луѓе. Поудобно за Европејците.

Шангај слободна трговска зона компанија - Многу рестриктивно во видовите на бизниси дозволено да работат. Оваа листа постојано се менува. Скапи, одземаат многу време и се фрустрираат да се формираат. Но, ако добиете некоја компанија тука, може да имате само воспоставување на компанија со пристап до најголемата популација во светот.

Сингапур - Еден од подобрите места за формирање компанија во Азија за финансиска приватност и леснотија на формирање. Иако, второ место зад Хонг Конг. Потребен е најмалку еден акционер, кој може да биде лице или компанија. Потребен е Сингапур жител како директор и физичка адреса во Сингапур.

Словачка (SRO) - Предности вклучуваат следново: 100% странска сопственост, ограничена одговорност, приватност, им овозможува на еден акционер / еден директор, низок акционерски капитал и членство во ЕУ. Ако ви треба компанија во ЕУ, ова може да биде добар избор.

Шпанија - Ако ви треба компанија во Шпанија, тогаш можеме да ви помогнеме. Инаку, постојат и други надлежности кои се подобри избори за заштита на средствата и финансиската приватност. Како резултат на ова пишување, минималниот капитал е малку повеќе од 60000 евра. Ќе треба да направите депозит во банка од една четвртина од таа сума во банка, или за 15000 евра пред формирањето на компанијата.

Сент Лусија - Прекрасно место за посета. Законите за формирање на компанија се добри, но ништо не извонредно.

Свети Маартен - Најчестиот тип на компанија за странци е BV или "Besloten Vennootschap" на холандски јазик. Дел од Холандија, нивниот главен јазик е холандски. Англискиот јазик е широко познат. Законите за формирање на компанија се поволни. 100% странска сопственост и едно лице компании се легални. Не е толку добар како Невис за заштита на средства, но, добро место за инкорпорирање.

Сент Винсент - поволно место за инкорпорирање. Не е толку добар како неговиот сосед, Невис, за заштита на средствата. Пристоен банкарски сектор, иако постојат регулаторни прашања од време на време.

Суринам - Криминалот, корупцијата и митото на владините функционери се вообичаени. Компанијата со ограничена одговорност во Суринам нуди целосна странска сопственост, приватност, еден акционер кој исто така може да биде единствениот директор, ограничена одговорност и англиски документи кои може да ги користите со заверен превод. Законите не се ништо посебно освен ако ви треба компанија тука.

Шведска - Силна економија и политички стабилна. Англиски што го зборуваат скоро сите. Високи даноци. Ако ви треба компанија, бидејќи сакате да направите бизнис тука, јавете ни се. Можеме да формираме еден. Инаку, не е најдобриот тип на компанија за да го сруши пари за чување.

Швајцарија - Ние ги сакаме банките подобро од компаниите. Некомплетните вести велат дека луѓето велат дека Швајцарија не е банкарски центар што некогаш бил. Не мора да е така. Тие едноставно нема да дозволат луѓето да ја користат својата земја за даночно затајување повеќе. Инаку, банкарскиот систем е многу силен и ние го препорачуваме. Формирањето на друштвото, сепак, е прилично скапо, без соодветни значајни придобивки за одржување на ликвидни инвестиции. Подобро е да се формира ДОО во Невис и да се постави швајцарска банкарска сметка. Ќе ви треба околу половина милион долари за да отворите банкарска сметка овде.

Тајланд - Нашето раководство живееше тука три месеци пред неколку години. Има ниски трошоци за работна сила и пристојно образование во поголемите градови. Одалечените рурални области се повеќе рачни-базирани на трудот. Ако сакате да произведувате предмети како што се облека, формирањето компанија тука е добар избор.

Турција - Најпопуларен тип на бизнис е друштво со ограничена одговорност. Потребен е еден сопственик. Минимален акционерски капитал на 10,000 TRY кој ќе треба да го депонирате за време на процесот на формирање на компанијата. Одговорноста на акционерите се ограничени на парите што ги вложиле во компанијата.

Туркс и Каикос - Доволно добар избор за формирање на компанија. Странците можат да поседуваат 100% од изземена компанија. Друштвото е ослободено од плаќање даноци, дури и ако се наметнат нови даночни закони во текот на следните 20 години. Сопствениците и директорите кои не се во јавна евиденција. Брзо инкорпорирање на 2-ден. Еден од директорите / акционерските компании е прифатлив. Нема потреба да пријавувате сметководствена евиденција. Британската зависност и англискиот јазик се официјален јазик. Ние ја сакаме оваа јурисдикција повеќе од повеќето.

Тувалу - Во Јужниот Пацифик североисточно од Австралија и југозападно од Хаваи. Тувалу IBCs имаат 100% странска сопственост, без даноци, брзо формирање, приватноста, без минимален капитал, ограничена одговорност, ограничена лична одговорност и англиски како официјален јазик. Прилично добар избор. Ние сакаме Кукови Острови подобро за заштита на средствата.

Американски Девствени Острови (USVI) - Територија на САД со огромни потенцијални корпоративни даночни бенефиции. Поволни даночни олеснувања за луѓето кои ги отвораат бизнисите овде, вклучувајќи го и намалувањето на даноците на 90% и до изземање на 100% на акциза, деловна сопственост и даноци на бруто примања. Потребни се само еден акционер и двајца директори. Пријателски за офшор инвеститори и стабилна економија обезбедена од САД.

Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) - Компаниите формирани овде се со цел да ја искористат локалната економија, привлекување на инвеститори и образовани професионалци. Локалните корпорации и LLCs треба 51% локални сопственици. Компании од слободна зона може да има 100% странски сопственици, но само може да спроведе одредени видови на бизнис и само во мала лента на земјиште што ги опкружува пристаништата и мора да закуп канцелариски простор таму. Офшор компаниите немаат корпоративен данок и може да имаат 100% странска сопственост. Може да држи мулти-валута сметка во ОАЕ. На RAK префрлани и RAK International Company се офшор компании без потреба од физичко присуство. Многу рестриктивно што може да направи во ОАЕ. Граѓанска компанија е партнерство за професионалци како лекарите, правниците, инженерите и сметководителите. Вообичаено е потребен локален сервисен сервис. Странска компанија може да биде дел-сопственик ако е во истата област.

Обединетото Кралство (Велика Британија) - Најевтин компанија ако ви е потребна во Европа. Брзо формирање. Добро почитувана, стабилна влада. Секако дека не е место за заштита на средства бидејќи Велика Британија ги признава и спроведува странските пресуди. Може да биде добро место за оние кои имаат потреба од сметка PayPal или Amazon.

Уругвај - Познат како Швајцарија на Јужна Америка, компаниите формирани тука не ги оданочуваат девизните средства или приход, ниту даночните дивиденди. Уругвај ДОО е единствениот субјект ослободен од даноци во Јужна Америка. За Корпорацијата, само даночните добивки заработени од внатре во земјата. Потребни се два акционери и еден директор, кој може да живее насекаде. Американски долари и евра широко прифатени. Политички и економски стабилен со најдобра стапка на писменост на континентот. Стратешка локација. Нема данок за капитални добивки за странци. Акциите на носителите се достапни. Сметаме дека ова е многу занемарена надлежност за вклучување. Не откривме значајни придобивки за заштита на средствата со Uruguay LLC.

Вануату - Југоисточно од Хаваи и северно од Нов Зеланд, претпријатието ослободено од Вануату нуди 100% странска сопственост, без даноци, приватноста, е изземен од повеќето поднесоци од владата. Дозволен е еден акционер кој може да биде единствениот директор. Англискиот е еден од трите официјални јазици. Во регионот, ние како Кукови Острови мора да биде подобро за нивните статути за заштита на статути.