Префрлани информации за компанијата

Реални одговори од искусни професионалци

Поставувајте прашања за оф-шор банкарството, формирање на компанија, заштита на средства и сродни теми.

Повикајте сега 24 ч. / Ден
Доколку консултантите се зафатени, ве молиме јавете се повторно.
--1 800 959 8819-

Швајцарско банкарство

Глава 12


Швајцарско банкарство

Швајцарско банкарство долго време е поврзан со професионално, дискретно, сигурно банкарство. Тоа е надлежност која е позната по својата неутралност и придржување кон принципите на доверливост на банкарството. Поединци најчесто се свртуваат кон швајцарските банки од две причини. Прво, многумина се обидуваат да обезбедат значителен имот од јавен надзор. Второ, голем број на поединци се свртуваат кон Швајцарија за да го ослободат товарот на оданочување со тешки раце. Двете групи традиционално гледаат кон швајцарскиот конзорциум како многу атрактивна опција.

И овие услуги не се ништо ново. Швајцарските банкарски сметки беа водечки во меѓународното банкарство со децении. Тоа е благодарност, во најмала рака, на политички немири и граѓанска борба низ светот. Тие биле лидери во финансиската сигурност и стабилност, буквално стотици години. Всушност, светот е сведок на тоа од деновите на Луј XIV. Понатаму, продолжи со деновите пред француската револуција и низ двете светски војни. Заштитата на средствата и капиталот од непристојни даноци или супресивни влади беше заедничка нишка. Според тоа, остроумниот депонент погледна во Швајцарија за да ги обезбеди тие услуги.

Причината дека швајцарското банкарство го развило ова пофалба офшор банкарство репутацијата е ова. Неговата важност се темели на фактот дека Швајцарија има многу софистицирано законодавство и регулативи. Законодавството диктира специфични параметри за своите банки. Покрај тоа, тие се залагаат за обезбедување и доверливост на своите девизни сметки, каде што е можно. Понатамошно подобрување на оваа репутација е дека швајцарските банки нудат невиден професионализам. Покрај тоа, тие демонстрираат крајната сигурност во веројатно најстабилната банкарска средина во светот.

Швајцарска банка историја

Историја на швајцарското банкарство

Современата деловна доверливост на Швајцарската банкарска банка може да го пронајде своето потекло кон Швајцарскиот закон за банкарство на 1934. Нивната влада го донела законот во голема мера поради германската нацистичка закана и политичките превирања во Франција. И двата ентитета се обиделе да ги притиснат швајцарските банки да ги откриваат информациите на депонентот во името на "доброто на државата".

Швајцарците одговориле со Законот за банкарство на 1934. Овој закон во основа ги наведува правилата за доверливост на сметките. Таа, исто така, обезбеди правна основа за таква. Конечно, се предвидени кривични казни од оние кои ја поткопаа доверливоста на сметките на депонентите. Ова резултираше со моменталната состојба која во основа (и едноставно се стави тука) ги држи правилата и регулативите како нефлексибилни. Тоа е, во однос на депозитната и трансакциската доверливост, и идентитетот на штедачите или сметката. Тие не се откажуваат од банкарските истории лесно. Мора да има значителни кривични тврдења пред владината агенција, особено странска, да може да го пробие овој штит за доверливост.

Швајцарска банка оданочување

оданочување

Дури и обвинението за затајување данок тешко дека би било доволно за пробивање на прописите за доверливост на швајцарската банка. Обвинението едноставно не е доволно сериозно прекршок во Швајцарија, што претставува ништо повеќе од прекршок. Тоа сигурно не е доволно за да се компромитираат нејзините правила. Обвиненијата мора да бидат од сериозна природа, за да може швајцарската банка дури и да ги земе предвид своите правила. Тоа, рече, ние високо препорачуваме даночна усогласеност со вашата јурисдикција за престој и / или државјанство.

Според повеќето проценки или мерки, швајцарските банки имаат целосна третина од сите пари што се чуваат во офшор сметки. Со оглед на големиот број на префрлани, прибежиште на надлежности во постоење, ова е извонредна фигура. Швајцарските банки поседуваат околу $ 2 трилиони долари плус е де факто изјава. Така, Швајцарија е сеуште апсолутен стандард кога станува збор за обезбедување стабилна, доверлива банкарска средина.

корисничко име Лозинка

Нумерирани сметки на Швајцарската банка

Егзотичната "нумерирана банкарска сметка" е ништо повеќе од сметка идентификувана со број. Бројот наместо името на депонентот ја идентификува сметката. Швајцарските банки ги поставија стандардите тајност со нивните нумерирани сметки. Дури и така, мора да постои вистински именуван човек поврзан со броедна сметка. Но, банката тесно го задржува идентитетот. Не е познато, туку на неколку високи банкарски службеници во швајцарската банка во која се наоѓа.

Овие сметки очигледно обезбедуваат уште повисок степен на доверливост. Тие можат да бидат доста корисни, на пример, на корпорација или на познат ентитет на работ на голема аквизиција. Може да има трансакции каде што треба да ги затрупаат средствата без да ги алармираат конкурентите, медиумите или другите потенцијално непријателски субјекти. Едно нешто треба да биде очигледно од горното читање. Дури и со бројна сметка во Швајцарија, банката никогаш не може да обезбеди апсолутна анонимност; особено во кривичните предмети. Но, швајцарската броена сметка е блиска како што сметката може да се добие за да се заврши дискреционо.

Цирих

Швајцарското банкарство денес

Некои постари институции може да венеат и да умрат со променливи технологии. Може да има техники што ја занемаруваат нивната цел или методологија. Ова не е апсолутно случај со швајцарската банкарска институција. Швајцарското банкарство брзо се прилагодува како реакција на технолошкиот темпо на вителот поставен од денешниот свет. Од електронски трансфер на средства, до мегабитните технологии за енкрипција на безбедноста, швајцарските банки се во првите редови на модерната банкарска практика. Поголемиот дел од нив се денови на цврсти потписи и костуми во рачни состаноци. Сега тие постепено се заменуваат со електронски потписи и интернет-базирани "жичени" трансфери на средства. Данок дел од играта денес. Меѓународните стандарди за спречување на перење пари се на место за да ги задржат добрите момци и лошите момци.

FATCA

FATCA

Со почетокот на Законот за усогласување на даночните обврски (FATCA) во САД, банките кои сакаат да ја пренесат американската валута мора да обезбедат даночна транспарентност за имателите на сметки во САД. Конгресот на САД го донесе законот за март 18, 2010 (26 USC § 6038D) и го прошири на декември 31, 2012 (26 USC §§ 1471-1474). Целта беше да се спроведе меѓународна наплата на данок. Една студија од Тексас А & М заклучи дека чинот ќе создаде помалку од $ 2.5 милијарди долари во текот на 11 годишниот период. (Ова е спротивно на првичната проценка на Конгресната милијарда долари во текот на истиот временски период.) Сепак, во извештајот во Форбс се вели дека коса за да се спроведе FATCA во текот на тие години ќе чини $ 8.7 милијарди.

Како резултат на високата цена на усогласеност, многу швајцарски банки одлучија да не ги прифаќаат клиентите со седиште во САД. Сепак, постојат неколку банки во Швајцарија кои ги прифаќаат американските клиенти. Така, за да се надомести оваа цена, банките кои ги прифаќаат Американците имаат минимални барања за депозити за нив на околу $ 250,000 до $ 1 милиони американски долари.

Инвестициски опции

Инвестициски услуги

Денес, швајцарските банки исто така дејствуваат како инвестициски куќи. Тие вработуваат некои од најквалификуваните менаџери за пари. Значи, постојат опции за трговија на акции, обврзници, инвестициски фондови и скапоцени метали онлајн. Алтернативно, можете да имате обучен финансиски советник да го надгледува вашето портфолио.

Банкарска тајна Швајцарија

заклучок

Треба да биде очигледно дека швајцарските банки продолжуваат да обезбедуваат реален свет, остварливи решенија за многуте прашања со кои се соочува денешниот успешен бизнисмен или жена; особено кога станува збор за заштита на нивните ликвидни средства. Без разлика дали станува збор за заштита од непотребно регулирање, политички превирања, економска неизвесност или дури и поранешен брачен другар, швајцарската банкарска сметка може да биде само решение кое го барате.


<Поглавје 11

Во бонус поглавје>

до-почеток

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [Бонус]