Informacione në det të hapur të kompanisë

Përgjigjet reale nga profesionistët e eksperimentuar

Bëni pyetje në lidhje me bankën në det të hapur, formimin e kompanisë, mbrojtjen e pasurive dhe tema të ngjashme.

Thirrni tani 24 Hrs./Day
Nëse konsulentët janë të zënë, ju lutemi telefononi sërish.
1-800-959 8819-

Bankingu zviceran

Kapitulli 12


Bankingu zviceran

Bankingu zviceran ka qenë prej kohësh i lidhur me bankat profesionale, të matura dhe të sigurta. Është një juridiksion i njohur për neutralitetin dhe respektimin e parimeve të konfidencialitetit bankar. Individët më së shpeshti i drejtohen bankave zvicerane për dy arsye. Së pari, shumë njerëz kërkojnë të ruajnë pasuritë e konsiderueshme nga shqyrtimi publik. Së dyti, një numër i individëve kthehen në Zvicër për të lehtësuar barrën e taksave të rënda. Të dy grupet tradicionalisht kanë shikuar konsorciumin e Bankës zvicerane si një opsion shumë atraktiv.

Dhe këto shërbime nuk janë asgjë të re. Llogaritë bankare zvicerane kanë qenë lider në bankat ndërkombëtare për dekada të tëra. Kjo falenderon në asnjë pjesë të vogël të trazirave politike dhe konflikteve civile rreth globit. Ata kanë qenë udhëheqës në sigurinë dhe stabilitetin financiar për qindra vjet. Në fakt, bota ka dëshmuar këtë që nga ditët e Louis XIV. Më tej, ajo ka vazhduar deri në ditët para revolucionit francez dhe në përmes dy Luftërave Botërore. Ruajtja e aseteve dhe kapitalit nga taksat e pafavorshme ose qeveritë shtypëse ishte fjala e përbashkët. Rrjedhimisht, depozituesi i zgjuar shikonte në Zvicër për t'i ofruar këto shërbime.

Arsyeja që bankat zvicerane e kanë zhvilluar këtë gjë të lavdërueshme bankare në det të hapur reputacioni është kjo. Përparësia e saj bazohet në faktin se Zvicra ka ligje dhe rregullore shumë të sofistikuara. Legjislatura dikton parametra specifikë për bankat e saj. Për më tepër, ata favorizojnë sigurimin dhe konfidencialitetin e llogarive të depozitave të huaja, ku është e mundur. Përmirësimi i mëtejshëm i këtij reputacioni është se bankat zvicerane ofrojnë profesionalizëm të pashembullt. Për më tepër, ato tregojnë besueshmëri të plotë në mjedisin bankar më të qëndrueshëm në botë.

Historia e Bankës së Zvicrës

Historia e Bankës Zvicerane

Sekreti i ditëve të sotme bankare zvicerane mund të gjurmojë origjinën e tij në Ligjin bankar zviceran të 1934. Qeveria e tyre e miratoi ligjin në pjesën më të madhe për shkak të kërcënimit nazist gjerman dhe trazirave politike në Francë. Të dyja njësitë u përpoqën të shtypnin bankat zvicerane në zbulimin e informacionit të depozituesit në emër të "të mirës së shtetit".

Zvicra u përgjigj me Ligjin Bankar të 1934. Ky ligj në thelb përshkruan rregullat e konfidencialitetit të llogarisë. Ai gjithashtu siguroi një bazë ligjore për të tilla. Së fundi, ai parashikonte dënime penale nga ata që minuan konfidencialitetin e llogarive të depozituesit. Kjo rezultoi në situatën aktuale që në thelb (dhe thjesht vënë këtu) i mban rregullat dhe rregulloret si të papërkulur. Kjo është, në lidhje me konfidencialitetin e depozitave dhe transaksioneve, dhe identitetin e depozituesve ose llogarisë. Ata nuk heqin dorë lehtë nga historitë bankare. Duhet të ketë një pretendim thelbësor kriminal para një agjencie qeveritare, veçanërisht një të huaj, që mund të shpërthejë këtë mburojë konfidencialiteti.

Taksimi i bankave zvicerane

Tatimet

Edhe një akuzë për evazion fiskal vështirë se do të mjaftonte për të kapërcyer rregullat e konfidencialitetit të një banke zvicerane. Akuza thjesht nuk është një shkelje serioze e mjaftueshme në Zvicër, që përbën asgjë më shumë se një kundërvajtje. Sigurisht që nuk mjafton për të kompromentuar rregullat e saj. Akuza duhet të jetë e një natyre serioze në mënyrë që një bankë zvicerane të konsiderojë edhe kompromentimin e rregullave të saj. Kjo tha, ne rekomandojmë pajtueshmërinë e taksave me juridiksionin tuaj të banimit dhe / ose shtetësisë.

Nga shumica e vlerësimeve ose masave, bankat zvicerane mbajnë një të tretën e plotë të të gjitha shumave të mbajtura llogaritë në det të hapur. Duke marrë parasysh numrin e dukshëm të detit në det të hapur, ekzistojnë juridiksione, kjo është një shifër e shquar. Bankat zvicerane mbajnë rreth $ 2 trillion US plus është një deklaratë de facto. Kështu, Zvicra është ende standard absolut kur është fjala për sigurimin e një ambienti të qëndrueshëm dhe konfidencial bankar.

Fjalekalimi i perdoruesit

Llogaritë bankare të numëruara zvicerane

Llogaria bankare me numra ekzotikë nuk është asgjë më shumë se një llogari e identifikuar nga një numër. Një numër dhe jo një emër depozitues identifikon llogarinë. Bankat zvicerane vendosin standardet për të fshehtësi me llogaritë e tyre të numëruara. Megjithatë, duhet të ketë një person me emër të lidhur me një llogari të numëruar. Por banka mban afër identitetin. Kjo është e panjohur për të, por për disa zyrtarë të lartë bankar në bankën zvicerane në të cilën ajo është mbajtur.

Këto llogari sigurisht sigurojnë një nivel edhe më të thellë të konfidencialitetit. Ato mund të jenë mjaft të dobishme, për shembull, tek një korporatë ose subjekt i famshëm në prag të një blerjeje të madhe. Mund të ketë transaksione ku duhet të grumbullohen asetet pa njoftuar konkurrentët, mediat, apo entitetet e tjera potencialisht armiqësore. Një gjë duhet të jetë e qartë nga leximi i mësipërm. Edhe me një llogari bankare të numëruar zvicerane, një bankë kurrë nuk mund të garantojë anonimitet absolute; sidomos në çështjet penale. Por llogaria zvicerane e numëruar është aq e afërt sa një llogari mund të marrë për të kompletuar diskrecionin.

Zurich

Banka Zvicerane Sot

Disa institucione të vjetra mund të zhduken dhe të vdesin me ndryshimin e teknologjive. Mund të ketë teknika që mbarojnë qëllimin ose metodologjinë e tyre. Ky nuk është absolutisht rasti me institucionin bankar zviceran. Banka zvicerane është përshtatur me shpejtësi në përgjigje të ritmit teknologjik të furtunës të vendosur nga bota e sotme. Nga transferimet e fondeve elektronike, deri tek teknologjitë e sigurimit të kodimit mega-bit, bankat zvicerane janë në ballë të praktikës moderne bankare. Zhdukur më së shumti janë ditët e kartave të nënshkrimit të fortë dhe kostumeve në takimet e dorës. Ato tani zëvendësohen gjithnjë e në mënyrë të vazhdueshme me nënshkrime elektronike dhe transferta të aseteve me "tela" të bazuara në internet. Taksë pjesë e ndeshjes sot. Standardet ndërkombëtare kundër pastrimit të parave janë në vend për të mbajtur djemtë e mirë dhe të huajt jashtë.

FATCA

FATCA

Me fillimin e Aktit të Përputhshmërisë së Taksave të Llogarisë së Huaj (FATCA) në SHBA, bankat që duan të transmetojnë monedhën amerikane duhet të sigurojnë transparencë tatimore për mbajtësit e llogarive amerikane. Kongresi amerikan miratoi legjislacionin në Mars 18, 2010 (26 USC § 6038D) dhe zgjeroi atë në dhjetor 31, 2012 (26 USC §§ 1471-1474). Qëllimi ishte të zbatohej mbledhja e taksave ndërkombëtare. Një studim nga Texas A & M arriti në përfundimin se akti do të krijojë më pak se $ 2.5 miliardë në të ardhura gjatë një periudhe njëvjeçare 11. (Kjo është në krahasim me vlerësimin fillestar të $ 8.7 miliardë të Kongresit gjatë periudhës së njëjtë kohore.) Një raport në Forbes tregon, megjithatë, se krevati për të zbatuar FATCA gjatë këtyre viteve do të kushtojë $ 8 miliardë.

Si rezultat i kostos së lartë të pajtueshmërisë, shumë banka zvicerane kanë vendosur të mos pranojnë klientë me bazë në SHBA. Megjithatë, në Zvicër ka disa banka që pranojnë klientë amerikanë. Kështu, për të kompensuar këtë kosto, bankat që pranojnë amerikanë kanë kërkesa minimale për depozita për ata në rreth $ 250,000 në $ 1 milion US.

Opsionet e investimeve

Shërbimet e Investimeve

Sot, bankat zvicerane gjithashtu veprojnë si shtëpi investimi. Ata punësojnë disa nga menaxherët më të kualifikuar të parave. Pra, ka mundësi për të tregtuar aksione, bono, fonde të përbashkëta dhe metale të çmuara në internet. Përndryshe, ju mund të keni një këshilltar financiar të trajnuar për të mbikëqyrur portofolin tuaj.

Sekreti Bankar Zvicër

përfundim

Duhet të jetë e qartë se bankat zvicerane vazhdojnë të ofrojnë zgjidhje reale për zgjidhjen e mundshme të çështjeve të shumta me të cilat ballafaqohet biznesi apo gruaja e suksesshme e sotme; sidomos kur është fjala për ruajtjen e aseteve të tyre likuide. Nëse do të jetë mbrojtja nga rregullimet e panevojshme, trazirat politike, pasiguria ekonomike, apo edhe një ish-bashkëshort, mund të jetë zgjidhja që kërkoni.


<Në kapitullin 11

Për kapitullin e bonusit>

to-fillim

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [Bonus]